12.1.21

Τρέμουν νέα επίθεση στις ΗΠΑ...


...ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον, το βράδυ της Δευτέρας, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά την αποκάλυψη από την αστυνομία τριών σχεδίων για επιθέσεις στο Καπιτώλιο πριν από την... ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Ανάμεσα σε αυτά και «η μεγαλύτερη ένοπλη διαδήλωση στην αμερικανική ιστορία».

Η απόφαση έρχεται καθώς το FBI ειδοποίησε το προσωπικό του για πιθανές ταραχές στα καπιτώλια και στις 50 πολιτείες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ειδικά αν ο Τραμπ απομακρυνθεί από την εξουσία προτού ο Μπάιντεν μπει και επίσημα στον Λευκό Οίκο.

Η απόφαση του Τραμπ επιτρέπει τη συνεργασία του υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας με τις τοπικές αρχές, ένα αίτημα που ζητούν επίμονα οι Δημοκρατικοί, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το βράδυ της Δευτέρας, οι νέοι επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου ανέφεραν πως εξετάζουν ξεχωριστά σχέδια, ανάμεσα σε αυτά και «η μεγαλύτερη ένοπλη διαδήλωση που έχει λάβει ποτέ χώρα σε αμερικανικό έδαφος».

Το πιο ανησυχητικό σενάρια θεωρείται ότι περιλαμβάνει ένοπλους που θα περικυκλώσουν το Καπιτώλιο και θα εμποδίσουν την είσοδο στους Δημοκρατικούς – σκοτώνοντάς τους αν χρειαστεί – ώστε οι Ρεπουμπλικάνοι να πάρουν τον έλεγχο της κυβέρνησης, γράφει η Daily Mail.

Μια άλλη διαδήλωση σχεδιάζεται για να τιμήσει την Ashli Babbitt, που σκοτώθηκε από αστυνομικό στα τελευταία επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Την ίδια ώρα, υπάρχει προειδοποίηση για μια ομάδα που καλεί σε εισβολή σε κρατικά, τοπικά και ομοσπονδιακά κτίρια, καθώς και σε δικαστήρια, αν ο Τραμπ απομακρυνθεί από την εξουσία

Δεν υπάρχουν σχόλια: