11.1.21

Σύγκρουση Ν.Δ.-Πολάκη


...για τις ψήφους των αποδήμων... 

 Σε σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλου Πολάκη για τις... ψήφους των αποδήμων εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ. 

 Ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών, άφησε αιχμές για την ύπαρξη εθνικιστικών και ακροδεξιών δικτύων στους κόλπους των αποδήμων. Δήλωσε:

 «Εσείς μπήκατε υπουργός Εσωτερικών για να ετοιμάσετε τις επόμενες εκλογές, με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά-ακροδεξιά δίκτυα της ομογένειας θα μπορέσετε να επιτύχετε διαφορά επιστολικών ψήφων, που θα επιτρέψει είτε οριακή σας νίκη είτε την όχι συντριπτική σας ήττα. Όσα μέτρα και να πάρετε, η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα 'ναι και ντάλα μεσημέρι». 

 Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με αφορμή τη δήλωση του Παύλου Πολάκη, αναφέρει: 

 «Ο κ. Πολάκης σήμερα στη Βουλή ταύτισε τον αγνό πατριωτισμό της ελληνικής ομογένειας με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό, αποδεικνύοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τους Έλληνες του εξωτερικού πολίτες δεύτερης κατηγορίας που με κάθε ευκαιρία στοχοποιούν! 

Επιπλέον, ο αναπληρωτής τομεάρχης εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα στην ιδεοληπτική εμμονή του, έδειξε να αγνοεί πως οι εκλογές των αποδήμων δεν θα γίνουν με επιστολική ψήφο, αλλά με φυσική παρουσία στα εκλογικά κέντρα. Δεν διάβασαν, δηλαδή, ούτε καν τον νόμο που και οι ίδιοι ψήφισαν!» 

 Και καταλήγει:

 «Η συμμαχία της παροιμιώδους προχειρότητας, της άγνοιας, της ιδεοληψίας και της χυδαιότητας που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο προοδευτική δεν είναι!»... 

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: