22.1.21

Σενάρια τρόμου στη Βρετανία για αποτυχία των εμβολίων...


Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη...

 Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού ενδέχεται να μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά... 50%, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ. Μάλιστα, ο υπουργός είπε ότι αν επιτραπεί η ευρεία μετάδοση αυτής της μετάλλαξης στην Βρετανία , αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει το εμβολιαστικό πρόγγραμμα της χώρας. 

 Όπως σημειώνει η Daily Mail, που έδωσε στην δημοσιότητα το σχετικό βίντεο, ο υπουργός έκανε τις σχετικές αναφορές σε τηλεδιάσκεψη με ταξιδιωτικούς πράκτορες μέσα στην εβδομάδα - σοκάροντας το ακροατήριό του. Ωστόσο, ο Χάνκοκ διευκρίνισε αμέσως μετά ότι πρόκειται για προκαταρκτικά στοιχεία - για να προσθέσει «δεν θα τα έλεγα αυτά δημοσίως». 

 Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη έχει διαφορές στην «πρωτεΐκη ακίδα», με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να φοβούνται ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων που έχουν κάνει το εμβόλιο δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει - και να καταπολεμήσει. Οι ανησυχητικές αναφορές του υπουργού Υγείας της Αγγλίας έρχονται μετά από την ανακάλυψη επιστημόνων στη Νότια Αφρική - είδαν ότι το 48% των δειγμάτων αίματος από ανθρώπους οι οποίοι είχαν μολυνθεί από τον «αρχικό» κορωνοϊό και επομένως είχαν αναπτύξει αντισώματα, δεν έδειξαν να αντιδρούν στον μεταλλαγμένο ιό.

 Σημειώνεται ότι η «νοτιοαφρικανική μετάλλαξη» του ιού θεωρείται πιο μεταδοτική και από την «βρετανική μετάλλαξη». Στην Βρετανία έχουν εντοπιστεί ως τώρα 73 περιπτώσεις «νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης» - αν και υπάρχουν υποψίες ότι η μετάδοση της μπορεί να είναι ήδη πολύ υψηλότερη, καθώς μόλις το 10% των θετικών δειγμάτων ελέγχεται στα εργαστήρια ώστε να βρεθεί σε ποια μετάλλαξη ανήκει ο ιός...
protothema.gr-Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: