19.1.21

Κυρίαρχος ο Παππάς, παρά την «προεδρική» διάσπαση…


Παρότι η «Ενωτική Κίνηση Μελών» μετρά τις πληγές και τις απώλειές της από την αποχώρηση πολλών στελεχών της «προεδρικής» τάσης που συγκρότησαν τη «ΡΕΝΕ», η τάση που έχει ιδρύσει ο Νίκος Παππάς και «τρέχει» μαζί με τον Χρήστο Σπίρτζη συνεχίζει να κρατά τα… «κλειδιά» της «προεδρικής» πλειοψηφίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Μάλιστα, στην πανελλαδική τηλε-συνδιάσκεψη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, η «Ενωτική Κίνηση Μελών» άθροισε περισσότερους από 40 βουλευτές και πάνω από 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, ενώ το «παρών» -έστω και διαδικτυακά- έδωσαν και πολλοί κομματικοί παράγοντες και πρώην υπουργοί.

Σημειωτέον ότι στην «προεδρική» τάση δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία της Όλγας Γεροβασίλη -όχι μόνο γιατί είναι από τα στελέχη της πρώτης γραμμής, αλλά και διότι είναι Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. 

Εισήγηση στην συνδιάσκεψη παρουσίασε και ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, ενώ -έστω και ως «παρατηρητής»- συμμετείχε και ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Επιπροσθέτως, στην Ενωτική Κίνηση Μελών αθροίζονται και στελέχη που προέρχονται από άλλους χώρους, όπως η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αλλά και οι προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ Θανάσης Οικονόμου και Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Επίσης, ενδεικτικό της μεγάλης δύναμης των «προεδρικών» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι πως στην εν λόγω τάση μετέχουν, πέραν των τομεάρχων Παππά και Σπίρτζη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Χρήστος Γιαννούλης, αλλά και ο Γιάννης Μουζάλας, όπως και η Κατερίνα Νοτοπούλου. Διαδικτυακό «παρών» έδωσαν και οι πρώην υπουργοί Νίκος Τόσκας και Γιώργος Βασιλειάδης, όπως και η πρώην γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: