22.1.21

«Αλήτη, βρωμιάρη»...


Παραδέχτηκε τη δολοφονία και προφυλακίστηκε ο Νορβηγός...

ΒΙΝΤΕΟ

Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξαν ανακρίτρια και εισαγγελέας στον Νορβηγό, ο οποίος κατηγορείται για τη φρικτή δολοφονία της 54χρονης γυναίκας στα Μεσκλά Χανίων. Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο... 48χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Αγυιάς.

Πληροφορίες που επικαλούνται τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Νορβηγός, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια, παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε την σύντροφο του, ωστόσο, υποστήριξε πως δεν θυμάται πώς έγινε ο φόνος, καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Φέρεται να είπε, συγκεκριμένα, ότι εκείνη την ημέρα ήταν και οι δύο πολύ μεθυσμένοι και την σκότωσε, αλλά δεν θυμάται το πώς. Όπως υποστήριξε, όταν ξύπνησε είδε τη γυναίκα νεκρή, μέσα σε μία λίμνη αίματος, φοβήθηκε και τράπηκε σε φυγή.

Στα δικαστήρια, όπου οδηγήθηκε το πρωί ο δράστης είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του θύματος, που του επιτέθηκαν φραστικά φωνάζοντάς τον "δολοφόνο". Ο αδελφός, δε, του πρώην συζύγου της 54χρονης φέρεται να του είπε: "Αλήτη, δολοφόνε, βρωμιάρη. Όπως την σκότωσες έτσι θα σε σκοτώσουν μέσα στην φυλακή"...

Σημειώνεται ότι ο 48χρονος είχε ζητήσει δικηγόρο μέσω της πρεσβείας της Νορβηγίας, όμως δεν βρέθηκε και έτσι του διορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης αυτεπάγγελτα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, Σταμάτη Μπελιβάνη, η 54χρονη γυναίκα μαχαιρώθηκε 14 φορές. Ο ιατροδικαστής, που έκανε λόγο από την αρχή για ανθρωποκτονία, επιβεβαίωσε την αγριότητα του εγκλήματος μέσα στο σπίτι της άτυχης γυναίκας. "Το θύμα έφερε δεκατέσσερις κακώσεις από νύσσον τέμνων όργανο (μαχαίρι) τραχηλικά, αυχενικά, προσώπου καθώς και μια κάκωση αριστερά μασχαλιαία. Από τις δεκατέσσερις κακώσεις, οι οκτώ ήταν τραύματα – τομής και οι έξι εκδορές, ενώ από τα οκτώ τραύματα – τομής, μόνο μία ήταν θανατηφόρα, στη δεξιά, πλάγια τραχηλική χώρα η οποία επέφερε ρήξη της δεξιάς καρωτίδας με αποτέλεσμα τη μεγάλη απώλεια αίματος και τον θάνατο", ανέφερε.

Πώς έπεσε στα χέρια των αρχών

Η αστυνομία κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσει τον Νορβηγό, ο οποίος διέφυγε έπειτα από το έγκλημα, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχε στη διάθεση της σε συνδυασμό με μαρτυρίες πολιτών.

Αρχικά οι κάτοικοι των Μεσκλών στα Χανιά, είχαν δώσει σημαντικές πληροφορίες στην αστυνομία για το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ιδιοκτησίας της 54χρονης, γεγονός που βοήθησε την τοπική αστυνομία να φτάσει γρήγορα στα ίχνη του καθώς το αυτοκίνητο εθεάθη να κυκλοφορεί στην Αμμουδάρα.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν ότι είχαν ενεργοποιηθεί και οι κάμερες του ΒΟΑΚ που κατέγραψαν το αμάξι της συντρόφου του Νορβηγού να κινείται από τα Χανιά στο Ηράκλειο.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν την περασμένη Τρίτη, κοντά σε ένα μικρό εκκλησάκι των Λινοπεραμάτων του Δήμου Μαλεβιζίου, κοντά σε γνωστό κέντρο διασκέδασης της περιοχής.

Οι αστυνομικοί τον αναγνώρισαν και αφού τον έβγαλαν με ασφάλεια από το αυτοκίνητο στη συνέχεια τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου και στη συνέχεια στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Είχε βάλει λάστιχο από την εξάτμιση στην καμπίνα του αυτοκινήτου

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 48χρονος ήταν ξαπλωμένος στο κάθισμα, μέσα στο κόκκινο αυτοκίνητο. Είχε βάλει λάστιχο που ξεκινούσε από την εξάτμιση και κατέληγε μέσα στην καμπίνα, γεγονός που αποδεικνύει ότι ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του, καθώς όταν εντοπίστηκε τα παράθυρα του αυτοκινήτου ήταν κλειστά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι όταν τον εντόπισε η αστυνομία, ήταν αμίλητος και δεν προέβαλε αντίσταση. Του μιλούσαν ελληνικά και έδειχνε να μη καταλαβαίνει και μόνο όταν του μίλησαν αγγλικά άρχισε να συνεργάζεται μαζί τους.

Σημειώνεται πως ο Νορβηγός είχε στρατιωτική εκπαίδευση και βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση...

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: