27.1.21

Ελλάκτωρ: Καταψηφίστηκε η πρόταση του ΔΣ...


...για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου...

Απέρριψαν την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50,4 εκατ. ευρώ ο μέτοχοι της Ελλάκτωρ κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας που... βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ως πρώτη νίκη των Ολλανδών της Reggeborgh ενόψει και της κρίσιμης τρίτης ψηφοφορίας για το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, υπέρ της πρότασης ψήφισε το 10,99% των μετόχων ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων, το 88,41% απέρριψε την πρόταση. Το 0,6% ψήφισε λευκό ή άκυρο. Αντίστοιχα αρνητική ήταν η απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με ποσοστό 88,37%, έναντι 11,04% υπερ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Πριν τις δύο πρώτες ψηφοφορίες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ, κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης παρουσίασε την εικόνα του Ομίλου κάνοντας εκτενείς αναφορές στις δράσεις που έγιναν από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι και σήμερα για την ενίσχυση της εικόνας της εταιρείας. Μεταξύ αυτών ανέφερε ότι η εταιρεία διαθέτει ρευστότητα 400 εκατ. ευρώ και πρόσθετη χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ ενώ εστίασε και στην ηγετική θέση της εταιρείας.

Αντίστοιχα, ο κ. Γεώργιος Σωτηρόπουλος, εκπροσωπώντας τη Reggeborgh αναφέρθηκε στα θέματα που σχετίζονται με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για συγκέντρωση και πρόσωπα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις το νόμου. Επίσης, αναφερόμενος στην πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίο ζήτησε να απορριφθεί, τονίζοντας ότι δεν εγγυάται την αποκατάσταση ευρωστείας του ομίλου, ενώ δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο Διοικητικό Συμβούλιο που έχει και εσωτερικά ζητήματα...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: