18.1.21

Σαν το εκκαθαριστικό...

Καθολικό λοκντάουν επιβλήθηκε στην Κοζάνη, επειδή, λέει, συνυπολόγισαν κάτι κρούσματα από τα... 

τέλη Νοεμβρίου που είχαν ξεχάσει να καταχωρίσουν. Και ύστερα λέτε ότι είναι τσιγκούνηδες στα αναδρομικά. Και επειδή είναι ληξιπρόθεσμα μάλιστα τα κρούσματα, τους τα προσμέτρησαν με αύξηση 30%. Και την έβαλαν σε καθολικό λοκντάουν για να μάθει. Δεν θα μας κοροϊδεύει εμάς η Κοζάνη. Αν δεν καταλαβαίνετε από επιδημιολογία, είναι λίγο σαν το εκκαθαριστικό της εφορίας. Της Κοζάνης της βγήκε χρεωστικό. Μπορεί όμως να μπει σε ρύθμιση και να ξοφλήσει με 120 λοκντάουν των έξι ωρών. Και το ίδιο θα συμβεί σε κάθε πόλη που θα τα κάνουμε μαντάρα με την καταμέτρηση των κρουσμάτων, είπε προειδοποιητικά ο Χαρδαλιάς. 

Στα νοσοκομεία θα γίνονται τελικά οι εμβολιασμοί, διότι τα εμβολιαστικά κέντρα που μας δείχνουνε τρεις μήνες στην τηλεόραση λένε να τα ανοίξουν τον Μάρτιο. Δεν πειράζει, ας κάνουν και καμιά δουλειά τα νοσοκομεία, αρκετά κάθονται αυτό τον καιρό. Και ας πάει και 50 χιλιόμετρα από την Κασσάνδρεια στον Πολύγυρο ο 85χρονος. Στο Κέντρο Υγείας του χωριού του πηγαίνει κάθε μέρα. Ακριβώς δίπλα στο καφενείο είναι. Άλλωστε είναι και ασφαλέστερα στα νοσοκομεία. Θα γνωρίσει και 85χρονους από άλλα χωριά και θα ανταλλάξουν απόψεις. Άσε που είναι και πιο θωρακισμένο το προσωπικό. Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Από τη Ρόδο, λέει, τους βγάζει να πάνε να εμβολιαστούν στην Κω, γιατί η πλατφόρμα καταλαβαίνει μόνο με χιλιομετρικές αποστάσεις. Σωστά, μόνο 42 ναυτικά μίλια είναι, από τα Φουρνά Ευρυτανίας στο Καρπενήσι παίζει να είναι περισσότερα. Άσε που είναι και ο δρόμος χειρότερος. Αλλά τι καταλαβαίνετε εσείς οι μαδούροι από επιτελικό κράτος; 

Καλή ιδέα να πάει το πρόστιμο στα 500 ευρώ. Να είναι προσιτό και στους συμπολίτες μας με αναστολή σύμβασης, που παίρνουν 534. Για τους συμπολίτες μας που παίρνουν σύνταξη 450, ίσως προβλέψουν μια μικρή έκπτωση. Αν και το μέτρο στοχεύει κυρίως στους συμπολίτες μας που σκοπεύουν να διαδηλώσουν. Θα μπορούσε το πρόστιμο να ισχύει μόνο για αριστερούς. Τα είχε εισηγηθεί αυτά ο Βορίδης. Θα ήταν και πιο περιορισμένες οι κοινωνικές αντιδράσεις. 

Πολύ καλά θα τα πάει η αστυνομία στα πανεπιστήμια, αν κρίνουμε από το πώς τα πήγε με την οικογένεια Ινδαρέ. Θα μπορεί μάλιστα να δρα και προληπτικώς, όπως τα ΤΕΑ τη δεκαετία του ’50. Αν πάει να χάσει η ΔΑΠ στις εκλογές, για παράδειγμα, θα παίρνουν την κάλπη και θα φεύγουν πυροβολώντας. Επίσης, αν σας ενοχλεί η βάση του 10, να πάτε σε ιδιωτικό κολέγιο. Γι’ αυτό την βάζουνε άλλωστε. Αν πάλι δεν σας ενοχλεί η βάση του 10, έχουν βάλει κάτι περιορισμούς στα μηχανογραφικά, ώστε να σας κόβουνε από εκεί. 

Κύριε Δένδια, το ότι δεν υπήρχαν Σλαβομακεδόνες στο πλευρό σας όταν πολεμούσατε στα Γαυγάμηλα το οφείλετε στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ευχαριστούμε. Τώρα που το καταλάβατε, ενημερώστε παρακαλούμε και τον Καράογλου. Δεν του το ’χαμε πάντως του Δένδια ότι πολέμησε στα Γαυγάμηλα. Μια χαρά κρατιέται ο άνθρωπος, μην τον ματιάσουμε. Τον είχαμε περισσότερο για πολέμαρχο των ρωμαϊκών χρόνων. Ίσως μας παρέσυρε η κατατομή του προσώπου του. Δεν λέμε περισσότερα, μην ανησυχήσει ο Βελόπουλος, που πιστεύει ότι τους Ρωμαίους τους υποκινεί ο Πάπας για να μας πάρει τη διώρυγα του Σουέζ. Αλλά τι σημασία έχουν αυτά; Τα Ραφάλ όλοι μαζί δεν τα ψηφίζουμε;...

 Άγγελος Τσέκερης

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: