12.1.21

Ομόφωνο όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία ...


...από τους καθηγητές του Πολυτεχνείου... 

Ηχηρό και ομόφωνο «όχι» στην ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας είπαν και οι καθηγητές του Πολυτεχνείου της Αθήνας. Την ίδια στιγμή που το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να... φέρει στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την Aνώτατη Εκπαίδευση, μεταξύ των διατάξεων του οποίου θα υπάρχουν και οι προβλέψεις για την ίδρυση του νέου σώματος, οι αντιδράσεις πληθαίνουν από πανεπιστημιακούς και φοιτητές. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Δ.Σ. του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού ΕΜΠ τονίζει ότι:

 “• Αντιτίθεται ομόφωνα στη σύσταση της καλούμενης Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ), στον καθολικό έλεγχο πρόσβασης και στην αυστηροποίηση των ποινών στους πανεπιστημιακούς χώρους. 

 • Καλεί την πολιτική ηγεσία της χώρας να επανεξετάσει το ζήτημα και να μην προχωρήσει στη σχετική νομοθετική ρύθμιση. • Καλεί τη Σύγκλητο του Ιδρύματος να λάβει, άμεσα, θέση για τα εν λόγω ζητήματα.  
• Καλεί τα μέλη του ΣΔΕΠ ΕΜΠ σε έκτακτη ΓΣ, η οποία θα πραγματοποιηθεί – λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας – με τηλεδιάσκεψη βάσει του άρθρου 27 του Ν. 4753/2020. Από την πλευρά του Δ.Σ. του ΣΔΕΠ ΕΜΠ εισηγούνται ενδεικτικά μέτρα στην απόφαση. 

 Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: