8.1.21

Καταδίκη για Λαυρεντιάδη και άλλους οκτώ...


...μόνο για απιστία στην υπόθεση Proton Bank...

Καταδίκη για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων οκτώ κατηγορουμένων για την Proton Bank αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μετά από τέσσερα χρόνια ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον επιχειρηματία, δύο δικηγόρους και... έξι τραπεζικούς και στελέχη της τράπεζας μόνο για το αδίκημα της απιστίας. Και οι 43 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τα υπόλοιπα κακουργήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων, οι οποίοι ενέκριναν, την τριετία 2010-2012, δάνεια ύψους 792 εκατομμυρίων ευρώ προς εταιρείες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον επιχειρηματία.

Η τελική απόφαση μαζί με τις ποινές και τις αναστολές θα ανακοινωθεί στις 13 Ιανουαρίου, ενώ όλοι οι καταδικασθέντες ζήτησαν αναγνώριση ελαφρυντικών...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: