26.1.21

Υπουργείο ΔΑΠ-ΝΔΦΚ...


Άργησαν αλλά το έβαλαν μπροστά κι αυτό μετατρέποντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε γραφείο διεκπεραίωσης των σχεδίων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Άργησαν λίγο αλλά έβαλαν μπροστά την οργανωμένη παρέμβαση και στις φοιτητικές εκλογές. Βλέπεις, δεν τους αρκεί η αστυνόμευση των ΑΕΙ με την πανεπιστημιακή αστυνομία, την ελεγχόμενη είσοδο και τις... πειθαρχικές διώξεις φοιτητών, οπότε έβαλαν μπροστά την εφαρμογή του πάγιου αιτήματος της ΔΑΠ με θέσπιση ενιαίου ψηφοδελτίου στις φοιτητικές εκλογές.

Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων ουσιαστικά το υπουργείο επιχειρεί να διαλύσει τα ψηφοδέλτια πολιτικών δυνάμεων, θεσπίζοντας ένα ψηφοδέλτιο προσώπων ανά τμήμα.

Με λίγα λόγια, αυτό που η κυρία Κεραμέως ανακοίνωσε χθες σημαίνει ότι αντί οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να ψηφίζουν βάσει πολιτικών επιλογών μέσα από τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων, οι εκλογές στα ακαδημαϊκά ιδρύματα θα αποπολιτικοποιηθούν και θα αποχρωματιστούν, με τους φοιτητές να επιλέγουν «πρόσωπα» στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων.

Ένα μοντέλο εκλογών που εδώ και χρόνια αποτελεί πάγιο αίτημα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ως μέσο πάταξης του φοιτητικού συνδικαλισμού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει μπει στο στόχαστρο της συντηρητικής παράταξης που επιχειρεί να δαιμονοποιήσει την πολιτική δράση των φοιτητικών συλλόγων στο όνομα της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού ενός πανεπιστημίου συμβιβασμένου και υποταγμένου στις ανάγκες της αγοράς.

Χρόνια το πάλευε αυτό η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και δεν ήταν λίγες οι προσπάθειες που είχε κάνει για να σαμποτάρει τις διαδικασίες με παράλληλες εκλογές και παράλληλα ψηφοδέλτια. Βρέθηκε τελικά η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να το κάνει πράξη βαφτίζοντας την ωμή και αντιδημοκρατική αυτή μεθόδευση ως διαρθρωτική αλλαγή που έρχεται να απαλλάξει τα πανεπιστήμια από ιδεοληπτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και να ανοίξει τον δρόμο για ακόμα καλύτερες εκδρομές στη Μύκονο και στο Μπάνσκο...

Πέτρος Κατσάκος

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: