11.1.21

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρωτική η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη...


Αυστηρή κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, υγειονομικά και οικονομικά, την... εξωτερική πολιτική που ασκεί, τη ραγδαία αύξηση των ανισοτήτων και την κρίση Δημοκρατίας. 

Παράλληλα, σχολιάζει και τη διεθνή πολιτική συγκυρία, από την εισβολή στο Καπιτώλιο μέχρι την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από την Ε.Ε. Η σκληρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση όχι μόνο της πανδημίας αλλά και των υπόλοιπων τρεχόντων ζητημάτων, αποτυπώνεται αναλυτικά στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για «ολοκληρωτική αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα αποτελεί σήμερα παράδειγμα προς αποφυγή, χώρα ουραγό, που βρίσκεται στο τέλος της λίστας σε όλους τους κρίσιμους δείκτες, υγειονομικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς, πράγμα που αποδεικνύει ότι η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει ολοκληρωτικά και στρατηγικά σε όλους τους τομείς». 

 Το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος σχολιάζει και τη διεθνή πολιτική συγκυρία, από την εισβολή στο Καπιτώλιο μέχρι την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από την Ε.Ε., επισημαίνοντας τους κινδύνους για τη δημοκρατία και τα περιστατικά πολιτικού αυταρχισμού. «Ο Μητσοτάκης δεν είναι Τραμπ. Ενισχύει όμως την παρουσία ακροδεξιών στην κυβέρνησή του, ενώ χρησιμοποιεί συστηματικά την πανδημία ως ευκαιρία και δικαιολογία για να δημιουργήσει ένα αστυνομικό κράτος και να περιορίσει τις λαϊκές ελευθερίες», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του ΠΣ. 

 Σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά του κόμματος, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων η ανάγκη «συνέχισης της προσπάθειας για την διεύρυνση και μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που ανακόπηκε λόγω της πανδημίας» και παρουσιάζεται ένας οδικός χάρτης μέχρι και τον Απρίλιο, οπότε προγραμματίζεται η διοργάνωση Ψηφιακής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 

 Ολόκληρη η απόφαση του  Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: