10.1.21

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη μέσω... Κύπρου...












...για τα εμβόλια...

Στην επίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο 
την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προσπάθεια...
σύναψης διμερών συμφωνιών για προμήθεια εμβολίων από άλλες χώρες. 

 Αφορμή για την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε η είδηση πως η Κύπρος εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθευτεί εμβόλια από το Ισραήλ. 

 Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πηγαίνει από φιάσκο σε φιάσκο στο ζήτημα του εμβολιασμού και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε σχεδιασμό αντίστοιχο με εκείνον της Κύπρου.

 Η ανακοίνωση

 Μετά το νέο φιάσκο του κ. Μητσοτάκη με τους 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα που τελικά έγιναν 5.000-8.000 τη μέρα, η κυβέρνηση συνεχίζει χωρίς κανέναν σχεδιασμό. Όλοι οι επιστήμονες προειδοποιούν πως με αυτούς τους ρυθμούς δεν επιτυγχάνεται η ανοσία ούτε μέχρι το τέλος του 2021. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για χάσιμο ούτε για ψέματα. 

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την προσπάθειά του να προμηθευτεί εμβόλια από το Ισραήλ και η Γερμανία ήδη έχει εξασφαλίσει 30 εκ. περισσότερα εμβόλια. 
 Τι πρωτοβουλίες θα ακολουθήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης;
 Θα θέσει στην αυριανή του επίσκεψη στην Πορτογαλία το θέμα για άρση του καθεστώς των πατεντών στον προεδρεύοντα της ΕΕ, Πορτογάλο πρωθυπουργό; 
Θα υπάρξει σχεδιασμός από την Ελληνική κυβέρνηση για διμερείς συμφωνίες όπου αυτό είναι δυνατόν όπως απαιτεί η κρίσιμη κατάσταση που ζει η χώρα μας; 

Την απουσία σχεδιασμού της κυβέρνησης την πληρώνει πολύ ακριβά η κοινωνία, έστω και τώρα απαιτείται σχέδιο και δράση... 

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: