18.1.21

Χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αττικής...


Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Λέανδρος που πλήττει από το βράδυ της Πέμπτης τη χώρα μας. Χιόνια πέφτουν ήδη στα βόρεια προάστια της Αττικής και συγκεκριμένα στις... περιοχές Διόνυσος, Δροσιά και Μελίσσια. 

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η επέλαση της κακοκαιρίας Λέανδρος, η οποία συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα και χτυπά κυρίως τα κεντρικά, τα ανατολικά και τα νότια τμήματα της επικράτειας.  Και σήμερα, το σκηνικό του καιρού συνθέτουν οι πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις και το χιονόνερο, ενώ στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της νότιας χώρας θα σημειώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης εφιστά την προσοχή, καθώς δημιουργείται πολύ ισχυρός παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά με τον υδράργυρο να ξεκινάει από τους -16 βαθμούς τοπικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV οι ισχυρότερες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις περιοχές που βρίσκονται από τη Θεσσαλία και κάτω.

Συγκεκριμένα έντονες χιονοπτώσεις θα έχουμε σε:

Κεντρική Στερεά
Αττική
Βοιωτία
Εύβοια
Πελοπόννησο 
ακόμα και στην Κρήτη

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, 18 Ιανουαρίου, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και σε πιο κεντρικά σημεία. Ο καιρός θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο μέχρι και το πρωί της Τρίτης, ενώ φεύγοντας το κύμα κακοκαιρίας Λέανδρος θα αφήσει πίσω του ισχυρό παγετό και πολικό ψύχος...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: