11.1.21

«Προσχηματικός διαγωνισμός»...


To Kίνημα Αλλαγής διατυπώνει σοβαρά ερωτηματικά διαφάνειας για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη διαδικασία του εμβολιασμού. Κάνει μάλιστα λόγο για «προσχηματικό διαγωνισμό».

Σε... ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος ζητούνται εξηγήσεις κι απαντήσεις σχετικά «με τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ μόλις την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, το απόγευμα. Με οικονομικό προϋπολογισμό 723.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ», όπως αναφέρει συγκεκριμένα και προσθέτει: «με προθεσμία υποβολής προσφορών την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί! Αλλά σήμερα, πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, έχει ανακοινωθεί ότι θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα!»

Επίσης, υποστηρίζει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και προσπάθεια να διαμορφωθεί η εικόνα ενός προσχηματικού διαγωνισμού, ενώ η προκήρυξη θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πριν, με επαρκείς προθεσμίες και ζητά από την κυβέρνηση να μην χρησιμοποιείται η πανδημία από την κυβέρνηση ως πρόσχημα για καταστρατήγηση κάθε κανόνα διαφάνειας και εξυπηρέτησης εκλεκτών της.

«Επειδή αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται ανάλογες μεθοδεύσεις, απαιτούμε άμεσα απαντήσεις από την Κυβέρνηση. Και θα φέρουμε το θέμα στη Βουλή», καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: