25.1.21

Εισηγούνται στον Μητσοτάκη συνάντηση με Σαμαρά...


Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μύστης των «γαλάζιων» παρασκηνίων για να καταλάβει ότι εδώ και καιρό η ατμόσφαιρα μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει... παγετώνα. Εξάλλου, το δημοφιλέστερο θέμα στα πηγαδάκια της ΝΔ είναι πώς θα πορευθεί ο Σαμαράς και αν θα προκαλέσει κάποιο... πλήγμα στην συνοχή της κυβέρνησης. Βεβαίως, ο ίδιος ο Μεσσήνιος δεν ήθελε να δίνει αφορμές και απλώς άφηνε τις φήμες να σέρνονται. 

Όλα αυτά ως χθες, όμως, που μέσω της «Καθημερινής της Κυριακής», ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του και έδειξε πως διαφωνεί με όλα: και με την έναρξη των διερευνητικών επαφών και γενικώς με τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση τα ελληνοτουρκικά. Σαν να μην έφτανε αυτό, επί της ουσίας επιβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει τις συμβάσεις μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, που τόσο καιρό η κυβέρνηση αναβάλλει –ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο- να φέρει προς κύρωση στη Βουλή. 

Τούτων δοθέντων, επειδή σιγά σιγά οι διαφορές και οι διαφωνίες αρχίζουν να... «σκάνε» και στη δημοσιότητα, ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις να επιδιώξει μία μυστική συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό, ώστε να επιδιωχθεί ένα «modus Vivendi» μεταξυ των δύο πλευρών. Μάλιστα, προκειμένου να αποφύγει μία εσωκομματική ρήξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται διατεθειμένος να ανεχθεί μία απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τη Βουλή στην ψηφοφορία για την κύρωση των δύο συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία, αρκεί ο Μεσσήνιος να μην υποκινήσει κάποια... γενικότερη εξέγερση σε βάρος του πρωθυπουργού. 

Επίσης, με μία τέτοια συνάντηση οι δύο άνδρες θα μπορούσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και, επίσης, να διαπιστώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι ποιο σημείο είναι αποφασισμένος να το... φτάσει ο Αντώνης Σαμαράς. Τουλάχιστον αυτά υποστηρίζουν όσοι θέλουν να διεξαχθεί η συνάντηση αυτή –που θα μπορούσε να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προφανώς. 

Ο Neo, λοιπόν, πληροφορείται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει στα σοβαρά αυτή την εισήγηση και σκέφτεται να σηκώσει το τηλέφωνο. Μένει να φανεί αν θα πάρει τη μεγάλη απόφαση...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: