17.1.21

Οι φόβοι του κ. Καρπετόπουλου...

 

Ο κ. Αντώνης Καρπετόπουλος είναι ένας από τους βαθύτερα ενημερωμένους και καλλιεργημένους αθλητικούς ρεπόρτερ στον ελληνικό χώρο, δημοσιογράφος με...

 

διεθνή πείρα από την πολυετή θητεία του στα κέντρα της FIFA και της UEFA (όπου, μέχρι να αντικατασταθεί επί της επάρατης Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, τον είχε επί χρόνια πολυτελώς εγκαταστήσει το σύστημα που υπηρετεί σταθερά η αρθρογραφία του). Ακριβώς για τον λόγο αυτόν το ρεπορτάζ του στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής (10.1.2021) έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Καταρχάς, ενώ εμφανίζεται σαν, και μερικώς είναι, «ρεπορτάζ», είναι τελικά απλώς ένας ευφυής -αυτό να λέγεται- τρόπος να εμφανίσει ως πραγματικά δεδομένα τις απαιτήσεις του ποδοσφαιρικού (και επιχειρηματικού) συγκροτήματος στο οποίο εντάσσεται. Το θέμα βέβαια -τι άλλο;- ο έλεγχος της ΕΠΟ. Τι ουσιαστικά ζητάει ο Α. Καρπετόπουλος; Περιοριζόμαστε σε δύο: Το πρώτο αφορά την εκλογή του προέδρου της ΕΠΟ. Συζητούνται πολλά, ανάμεσα στα οποία με έμφαση το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη, αρχηγού της μυθικής Εθνικής μας του 2004. Άνθρωπος του ΠΑΟΚ (ο Α. Καρπετόπουλος μας θυμίζει με σημασία ότι έπαιξε, πλην του ΠΑΟΚ, και με την ΑΕΚ), ευρωβουλευτής που εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας -μάλλον: ευρωβουλευτής του ΠΑΟΚ που εξελέγη μέσω των συνδυασμών της Νέας Δημοκρατίας- από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της οποίας όμως διαγράφτηκε πέρσι το καλοκαίρι για... ποδοσφαιρικούς λόγους. Η ουσία των απαιτήσεων του Α. Καρπετόπουλου δεν είναι ότι εμφανίζει την επιλογή Ζαγοράκη να έχει τις ευλογίες της κυβέρνησης της FIFA και της UEFA, αλλά ότι «πρέπει να εξασφαλίσει και τη συναίνεση των τεσσάρων 'μεγάλων'». 

 Εδώ είναι όλο το ζουμί: στην ΕΠΟ οι «μεγάλοι» δεν είναι τέσσερεις. Σήμερα κατά βάση είναι ένας -οι παροικούντες την ποδοσφαιρική Ιερουσαλήμ γνωρίζουν άριστα ποιος είναι. Αυτός ο ένας μπορεί, είτε για μερικές ΕΠΣ είτε για λόγους πολιτικής, να θελήσει να συμπράξει π.χ. με έναν ακόμη, αλλά την ανάγκη του «μεγάλου», τον οποίο υπηρετεί η αρθρογραφία του Α. Καρπετόπουλου, στην ΕΠΟ δεν την έχει κανένας. Είναι πράγματι παράξενο. Ο Ολυμπιακός είναι με μεγάλη απόσταση η αγωνιστικά και οργανωτικά καλύτερη ελληνική ομάδα, ίσως η μόνη που επιτυγχάνει να μετατρέψει σε σημαντικό βαθμό τα οικονομικά αποτελέσματα από την ευρωπαϊκή της πορεία σε ποδοσφαιρική ποιότητα. Το σύστημα της ομάδας όμως επιθυμεί και τον έλεγχο της ΕΠΟ, περιλαμβανομένης -αν όχι κυρίως- της ΚΕΔ και της διαιτησίας γενικότερα. 

Αυτό δηλαδή που κάνει το «ρεπορτάζ» του Α. Καρπετόπουλου είναι ότι εξαπολύει «γλυκά» (για να δανειστούμε έκφραση του ομοϊδεάτη του Μ. Βορίδη) μια ωμή απαίτηση: δεν πα να γίνουν όσες εκλογές θέλετε. Ο πρόεδρος -και εμμέσως αλλά σαφώς- η διοίκηση της ΕΠΟ θα έχουν και το δικό μας βέτο, όπως και η διαιτησία. Αν συμφωνήσουν «οι τέσσερεις», γίνεται κάτι, αν όχι ή τίποτα, δεν γίνεται ή γίνεται ρημαδιό...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ 

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: