27.1.21

Η δημοσιογραφία του Γιώργου Παπαχρήστου...



Επειδή με το τωρινό ζήτημα, με το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Παπαχρήστο εννοώ, δεν θα βγάλουμε άκρη άμεσα ώστε να είμαστε σίγουροι ποιος από τους δύο έχει δίκιο (που είμαστε δηλαδή, αλλά τέλος πάντων), ας δούμε μία άλλη περίπτωση, σχετικά πρόσφατη.

Από... το προηγούμενο καλοκαίρι.

Σάββατο 25 Ιουλίου, ο Γιώργος Παπαχρήστος γράφει στα ΝΕΑ το παρακάτω, υπαινισσόμενος ευθέως ότι ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε μυστικές, σκαφάτες διακοπές με ένα «κτήνος», μία κρουαζιέρα στο Ιόνιο, από το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Ιουλίου έως το πρωί της Τρίτης 22 Ιουλίου. Ιδού:




Ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ημέρα το διέψευσε κατηγορηματικά και ανακοίνωσε ξεκάθαρα πως το βράδυ εκείνης της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το αεροπλάνο της γραμμής από Κεφαλονιά κι επέστρεψε στην Αθήνα. Και Δευτέρα πρωί είχε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Ιδού η σχετική ανακοίνωση:





Δεν χάνει την ευκαιρία ο Γιώργος Παπαχρήστος και απαντάει με τη σειρά του, μετά από λίγη ώρα, με ένα tweet: «Υπομονή ως τη Δευτέρα συνιστώ σε όσους εκ των συναδέλφων μου και άλλων "φίλων", έσπευσαν να "ερμηνεύσουν" κατά το δοκούν, ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ... Υπομονή...», έγραψε.

Οπότε κάναμε υπομονή μέχρι τη Δευτέρα. Να δούμε τι στοιχεία θα δημοσιεύσει στην εφημερίδα του. Και, οποία έκπληξη, το έκανε γαργάρα. Εγραψε ξανά για την κρουαζιέρα που έγινε μετά το Μάτι,για τον Καλογρίτσα, για τις διακοπές του Τσίπρα στο Κουφονήσι και για άλλα πολλά γεγονότα και ημερομηνίες, εκτός από το επίμαχο διάστημα από το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Ιουλίου έως το πρωί της Τρίτης 22 Ιουλίου. Τσιμουδιά.

Αντιθέτως μάλιστα, μια και δεν είχε να πει τίποτε, ρωτούσε γενικά αν ο Τσίπρας «έκανε διακοπές σε σκάφος αυτό το μήνα;». Φοβερό, έτσι;

Με άλλα λόγια, κατήγγειλε σκαφάτες διακοπές και ούτε τις απέδειξε (μέχρι σήμερα, όχι εκείνη την ημέρα), ούτε και ανασκεύασε ποτέ. Εμεινε να αιωρείται η υποψία του πρώτου δημοσιεύματος

Σας ρωτάω, λοιπόν: τι έπρεπε να κάνει ο κ. Τσίπρας με τον Γιώργο Παπαχρήστο, τότε; 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: