24.1.21

Συνελήφθη εισβολέας του Καπιτώλιου...



...που απείλησε να σκοτώσει την Οκάσιο - Κορτέζ...

Ένας άνδρας από το Τέξας κατηγορείται ότι συμμετείχε στην αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο, που στις 6 Ιανουαρίου ντρόπιασε τις ΗΠΑ διεθνής και είχε ως αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, και... απείλησε να σκοτώσει την Αλεχάντρια Οκάσιο Κορτέζ από την προοδευτική μαχητική «Ομάδα» των Δημοκρατικών γυναικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν προχθές να παραμείνει υπό κράτηση ο ύποπτος Γκάρετ Μίλερ, ενόψει της προσαγωγής του ενώπιον δικαστή την Δευτέρα, καθώς βαρύνεται με πέντε κατηγορίες.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο γίνεται αναφορά σε εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ο Μίλερ ανακοινώνει το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον και απειλεί να σκοτώσει την βουλευτή κι έναν αστυνομικό του Καπιτωλίου.


Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι είχε εξαπολύσει πολλές απειλές στις πλατφόρμες που χρησιμοποιούσε. Σε μια περίπτωση σχολίασε «την επόμενη φορά θα φέρουμε τα όπλα» κάτω από ένα βίντεο που έδειχνε τους εισβολείς να βγαίνουν από το κτίριο του Κογκρέσου.

Στις 12 Ιανουαρίου η Οκάσιο-Κορτέζ ανάρτησε στο Instagram ένα βίντεο στο οποίο ανέφερε ότι κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο φοβόταν ότι οι ίδιοι οι συνάδελφοί της στο Κογκρέσο θα αποκάλυπταν στο πλήθος πού κρυβόταν και θα διέτρεχε τον κίνδυνο «να την απαγάγουν ή ακόμη χειρότερα».

Μάλιστα, είπε ότι «είχε μια πολύ στενή επαφή, κατά την οποία πίστεψε ότι επρόκειτο να πεθάνει», αλλά για «λόγους ασφαλείας» δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες. «Δεν ήξερα αν θα έβγαινα ζωντανή στο τέλος εκείνης της ημέρας», πρόσθεσε.

Ο Μίλερ συνελήφθη την Τετάρτη και την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η ακρόαση κατά την οποία θα αποφασιστεί εάν θα αφεθεί ελεύθερος ή θα προφυλακιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: