25.1.21

Οι απολογίες των ανηλίκων για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη...


Υπό την επιτήρηση κοινωνικού λειτουργού συνεχίζουν τη ζωή τους οι δύο ανήλικοι που ξυλοκόπησαν άγρια τον σταθμάρχη του μετρό. Μετά την απολογία τους, ο ανακριτής ανηλίκων τους άφησε ελεύθερους, αλλά με αυστηρούς περιοριστικούς όρους: Εμφάνιση στο... αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ έκαστος και εποπτεία από τον κοινωνικό λειτουργό, που εφεξής και για όσο αυτός κρίνει έχει τον πρώτο λόγο στη ζωή τους. 

Φαίνεται πως ο δικαστικός λειτουργός δεν πείστηκε απόλυτα από τον ισχυρισμό τους ότι τους προκάλεσε το θύμα και για αυτό του επιτέθηκαν με τέτοια σφοδρότητα, η οποία σόκαρε το πανελλήνιο.

Τι ισχυρίστηκαν

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η Realnews, στις απολογίες τους οι δύο ανήλικοι επιχείρησαν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους εικόνα, αν και παραδέχονται ότι δεν ήταν καθ’ όλα «άψογοι». Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκαν τα εξής: «Μέσα στον συρμό φορούσαμε τα ακουστικά μας, περιμένοντας την άφιξή μας στο σταθμό “Αττική”. Η αλήθεια είναι ότι τη στιγμή εκείνη είχαμε καθίσει κάπως άκομψα και είχαμε τη μάσκα τοποθετημένη κάτω από το πιγούνι, διότι είχαμε τα ακουστικά, ενώ τόσο εγώ όσο και ο αδερφός μου πίναμε παράλληλα από ένα αναψυκτικό… 

Ολως αιφνιδίως, ένας αρκετά σωματώδης και ψηλός κύριος, περίπου 50 ετών, με μεγάλη ένταση στη φωνή του απευθύνθηκε προς το μέρος μας… Δίχως να μας γνωστοποιήσει την ιδιότητά του και δίχως, φυσικά, να φέρει οποιοδήποτε διακριτικό γνώρισμα και χωρίς κανένα ίχνος ευγένειας, μας είπε τα εξής: “Κατεβάστε τα πόδια σας κάτω. Δεν ντρέπεστε λίγο; Φορέστε τις μάσκες σας. 

Ντροπή στην οικογένειά σας. Eτσι κάνετε σπίτι σας;”. Τότε του απάντησα ότι δεν τον αφορά τι κάνουμε σπίτι μας και σε ειρωνικό ύφος ότι ίσως έτσι κάνουμε σπίτι μας. Τότε αυτός, χωρίς καμία άλλη πρόκληση, με γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, λέγοντας παράλληλα τη φράση: “Ε, τότε και εγώ έτσι κάνω στο σπίτι μου”. Αμέσως ο αδερφός μου αντέδρασε, τον ρώτησε για ποιο λόγο με χτύπησε, κι εκείνος του απάντησε: “Τι θες εσύ; Αντε βγάλε πρώτα τα σιδεράκια και μετά μίλα”, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή του. Προσπάθησα να ηρεμήσω τον αδερφό μου, αδιαφορώντας για τον συγκεκριμένο κύριο και παρά το γεγονός ότι είχα μόλις υποστεί βία εις βάρος μου, τον προέτρεψα να κατέβουμε στον σταθμό “Αττική”, όπου και ήταν ο προορισμός μας».

Στη συνέχεια, όμως, άλλαξαν γνώμη, όπως λέει ο 15χρονος αδελφός του, καθώς «ένας κύριος ο οποίος είχε δει το περιστατικό μάς προέτρεψε να κατέβουμε στην επόμενη στάση για να προσπαθήσει να ηρεμήσει τον παθόντα, ο οποίος βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση». «Τότε», λέει ο 17χρονος, «ο σταθμάρχης απάντησε δίχως να του απευθύνει κανείς τον λόγο και με προκλητικό ύφος: “Ωραία, θα κατέβω και εγώ εδώ με κάποιους άλλους που πρέπει να κατέβουν εδώ”, τραβώντας επιδεικτικά το μπουφάν του και κάνοντας με τα χέρια του κινήσεις επιθετικές προς το μέρος μας. Παραξενεύτηκα και άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα σοβαρεύουν, ενώ κυριεύθηκα από συναίσθημα φόβου».

Οταν κατέβηκαν, συνεχίζει ο 17χρονος, κατέβηκε και αυτός. «Στάθηκε σχεδόν στην πόρτα, δίχως καμία διάθεση να απομακρυνθεί από το σημείο. Ενώ όλοι οι επιβάτες αποχωρούσαν προς την έξοδο, συνέχισε να μας κοιτάζει προκλητικά, να στέκεται αλλοπρόσαλλα με τα χέρια του σε στάση επίθεσης, να προκαλεί και να μας βρίζει χυδαία». Αντιδρώντας ο 15χρονος πέταξε προς το μέρος του αναψυκτικό, λέγοντάς του να τους αφήσει ήσυχους. «Εκείνος μου απάντησε με τη φράση “είσαι και άστοχος, ρε μ…α”, και κατευθύνθηκε επιθετικά προς το πρόσωπό μου με τα χέρια του στο πρόσωπο σε στάση μποξέρ».

Τότε ο 17χρονος άρχισε, όπως ισχυρίζεται, να απομακρύνεται προς την έξοδο του συρμού, παροτρύνοντας τον αδερφό του να κάνει το ίδιο, «ο οποίος ομολογουμένως μπερδεύτηκε προς στιγμήν και κατευθύνθηκε προς τη λανθασμένη έξοδο. Στη συνέχεια άκουσα τον συγκεκριμένο κύριο να λέει δυνατά: “Είστε μ…α κωλόπαιδα”. Αρχισα να φοβάμαι περισσότερο. Τη στιγμή που έτρεξε προς το μέρος του μικρού μου αδερφού, θεώρησα ότι έπρεπε να προστατέψω τη σωματική του ακεραιότητα». 

Συγκρούστηκαν και όταν το θύμα βρέθηκε στο έδαφος, οι δύο ανήλικοι ευρισκόμενοι, όπως ισχυρίζονται, «σε κατάσταση σοκ, θυμού και θολωμένου μυαλού» τον ξυλοκόπησαν. «Ντρέπομαι και λυπάμαι ειλικρινά. Είμαι διατεθειμένος να έρθω σε επαφή με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, να εκφράσω την ειλικρινή συγγνώμη μου, να συζητήσω μαζί του και να δοθούν οι αμοιβαίες εξηγήσεις», καταλήγει στην απολογία του ο 17χρονος. Συγγνώμη για λογαριασμό τους ζήτησε και η μητέρα τους, καταθέτοντας στον ανακριτή...

Real News

Δεν υπάρχουν σχόλια: