1.1.21

«Γλέντια» στη Γαλλία ...


...μετά προστίμων και συλλήψεων!...

 Περίπου 2.000 -για άλλους 2.500- άτομα το... «γιόρτασαν» την Πέμπτη το βράδυ -αψηφώντας την απαγόρευση- στη βορειοδυτική Γαλλία. Οι συμμετέχοντες ήρθαν από διάφορες περιοχές της Γαλλίας και από το εξωτερικό, στην πόλη Λίυρον, στη Βρετάνη. 

Όταν οι αστυνομικές αρχές προσπάθησαν διαλύσουν τους συμμετέχοντες, Νότια της Ρεν, ξέσπασαν βίαιες ταραχές. Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνες. Βλέποντας τα πολλά αυτοκίνητα να φτάνουν νωρίς το απόγευμα, οι κάτοικοι του Λίυρον συνειδητοποίησαν ότι κάτι ασυνήθιστο ήταν. 

«Είδαμε ανθρώπους να περνούν γύρω στις 9 μ.μ.. Τότε υπήρχαν όλο και περισσότερο καθώς πλησιάζαμε τα μεσάνυχτα. Και μπορώ να σας πω ότι σχεδόν 2000 γλεντζέδες που φτάνουν σε μια πόλη 800 κατοίκων και 17km2, αυτό είναι εκπληκτικό! ” (Σχόλια στον LCI, του Rose-Line Prévert, δήμαρχο αυτής πόλης Ille-et-Vilaine). 

 Όταν η αστυνομία έφτασε στο πάρτι, την Πέμπτη, σε μια κενή αποθήκη, αντιμετωπίστηκε με «βίαιη εχθρότητα», σύμφωνα με δήλωση των αξιωματούχων. Οι καλεσμένοι του πάρτι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια, στην αστυνομία. Μερικοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρώς. Ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας πυρπολήθηκε και άλλα τρία υπέστησαν ζημιές. 

Την Παρασκευή το πρωί, πολλοί ravers χόρευαν με την techno μουσική στην αίθουσα, όπως παρατήρησε δημοσιογράφος από το πρακτορείο ειδήσεων AFP. Στο άλλο άκρο της Γαλλίας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ένα ακόμη παράνομο πάρτι που συγκέντρωσε 300 άτομα διακόπηκε και διασκορπίστηκε από την αστυνομία της Μασσαλίας. 

Οι τρεις φερόμενοι διοργανωτές σήμερα το βράδυ, σε μια αίθουσα, στις ανατολικές περιοχές της πόλης, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση. Σε περισσότερους από 150 γλεντζέδες επιβλήθηκαν πρόστιμα 135 ευρώ για παράβαση των κανόνων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ενώ δύο άλλοι συνελήφθησαν, ένας για προσβολή της δημόσιας τάξης και εξέγερση. Λίυρον και Μασσαλία δεν είναι οι μόνες πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν παράνομα πάρτι. Σύμωνα με τις πληροφορίες του Ιci.fr, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον δώδεκα παράνομα πάρτι στο Παρίσι και στα προάστια του Παρισιού. 

Στην πρωτεύουσα, ένα πάρτι στο 1ο διαμέρισμα έκανε 53 διατυπώσεις και μια σύλληψη. Στο Villeneuve-la-Garenne (Hauts-de-Seine), έγιναν 51 διατυπώσεις, με τη σύλληψη τριών διοργανωτών, στο Nanterre (Hauts-de-Seine), επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 74 άτομα και συνελήφθησαν δύο διοργανωτές. Στο Ivry-sur-Seine (Val-de-Marne), 123 άτομα που συμμετείχαν σε ένα πάρτι τιμωρήθηκαν και ο φερόμενος διοργανωτής συνελήφθη...

 Πηγή Ιci.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια: