26.1.21

Δεν αποκλείει πισωγύρισμα στη χαλάρωση των μέτρων ο Μητσοτάκης...


Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να αλλάξει τη στρατηγική της, ανάλογα με τα... επιδημιολογικά δεδομένα, έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, λίγες μέρες μετά άνοιγμα της αγοράς κι ενώ τη Δευτέρα επιστρέφουν στις τάξεις και οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Κατά την ψηφιακή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ,. ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε: «Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες προκλήσεις. Η χώρα αντικειμενικά καθ' όλη αυτή τη διάρκεια τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις πιο πολλές χώρες. Γνωρίζουμε όμως -το είδαμε- τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ότι ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή. Γι' αυτό και το όποιο άνοιγμα το οποίο επιχειρούμε, θα είναι εξαιρετικά προσεκτικό και μετρημένο. Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε». 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, κάνοντας λόγο για ένα «πολύ γενναιόδωρο πακέτο στήριξης, είτε μιλάμε για στήριξη εισοδημάτων είτε μιλάμε για στήριξη επιχειρήσεων». «Δεν διστάσαμε να στηρίξουμε τον παραγωγικό ιστό την κοινωνία, τους πιο αδύναμους, τους ανέργους, αυτούς οι οποίοι είναι αποδεκτές του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Και για όσο χρόνο χρειάζεται, μέχρι που να παρέλθει οριστικά η υγειονομική κρίση, θα το κάνουμε. Θα το κάνουμε πάντα, βάζοντας κριτήρια στήριξης αυτών που έχουν ουσιαστική ανάγκη» είπε και ακολούθως αναφέρθηκε στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5. Σε αυτό το σημείο ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα αξιοποιήσουμε τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας για αυτόν τον κύκλο, περίπου 1,5 δισεκατομμύριο, να στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη. Που έχουν ουσιαστική μείωση του τζίρου τους. Οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να τα πάνε καλά κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και είχαν αύξηση τζίρου, προφανώς, δεν χρήζουν της ίδιας υποστήριξης με αυτές, οι οποίες είτε είχαν σημαντική μείωση τζίρου είτε δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν καθόλου». 

«Πιστεύω ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίον έχουμε διαχειριστεί τα πράγματα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις πολλαπλές κρίσεις, τις οποίες κληθήκαμε να διαχειριστούμε: από την κρίση στα σύνορά μας στον Έβρο, τις προκλήσεις με την Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, φυσικά τον COVID και τις οικονομικές επιπτώσεις και νομίζω ότι ουδέποτε στην ιστορία της μεταπολίτευσης κλήθηκε κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τόσες μεγάλες προκλήσεις ταυτόχρονα», είπε μεταξύ άλλων με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την εκλογή του στο «τιμόνι» της Ν.Δ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: