14.1.21

Πέθανε από κορονοϊό ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης...


Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό και την ιστιοπλοΐα προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη ο οποίος είχε νοσήσει με κορωνοϊό.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης πέθανε σε... ηλικία 58 ετών, έπειτα από μάχη που έδινε εδώ και δύο μήνες με τον κορωνοϊό. Είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984 με τον Ηλία Χατζηπαυλή (6η θέση στην κατηγορία "Star") και το 2004, είχε δώσει το παρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας μαζί με τον Γιώργο Κοντογούρη.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Αντίθετα, μέχρι και τον Οκτώβριο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης και χάραζε νικηφόρες ρότες.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993.

«Με μεγάλη οδύνη ενημερωθήκαμε πριν από λίγο, ότι ο αγαπητός μας συνάδελφος και Olympian της Ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών ύστερα από μάχη με τον COVID-19, που κράτησε 2 μήνες περίπου. 

Ο Λεωνίδας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ήταν μέχρι πρόσφατα ενεργότατος κοινωνικά και αθλητικά σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης και έγινε δυστυχώς ο πρώτος Έλληνας αθλητής υψηλού επιπέδου που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού. Η ΕΣΟΑ εκφράζει τα συλληπητήριά της στους οικείους του και εύχεται να είναι πάντα γαλήνια "η θάλασσα που θα τον σκεπάζει" και που τόσο αγάπησε...» ανέφερε σε ανακοίνωση η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ)...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: