27.1.21

Μωυσή, ζακέτα να πάρεις!...


Η μια ιδέα είναι συναρπαστικότερη από την άλλη. Και σουρεαλιστικότερη. Ολες μαζί μπορούν να σε οδηγήσουν στο... 
ντιβάνι του ψυχαναλυτή ψάχνοντας εναγωνίως ποιο άραγε παιδικό τραύμα φταίει κι έμεινες σε τούτη τη χώρα που αιώνες τώρα μοιάζει ανίκανη να μάθει από τα λάθη της και μοιρολογεί τα πάθη της. Τώρα η μεγάλη συμφορά που μας βρήκε είναι παγκόσμια μεν, κάθε κυβέρνηση τη διαχειρίζεται με τον δικό της τρόπο δε. Η δική μας ψάχνοντας λύσεις σε παλιές δοκιμασμένες συνταγές: η καταστολή βγήκε από τον παράδεισο. Ακούσαμε από την υφυπουργό Παιδείας ότι... θα πέφτει πρόστιμο στους μαθητές αν αργούν να γυρίσουν σπίτι μετά το σχολείο - μέτρο που ανακλήθηκε πριν καν εφαρμοστεί αφού γέλασαν με την ψυχή τους ακόμα και οι τυρόπιτες στα κυλικεία (που παραμένουν κλειστά όπως τα Γυμνάσια και τα Λύκεια). 

Δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από την κυρία Μακρή και ήρθε άλλη σφαλιάρα στη λογική μας, αυτή τη φορά από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος σκέφτεται... χρονόμετρο στα ψώνια. Δηλαδή, ο χρόνος σας για βιτρίνες αρχίζει από τώρα - 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 σπίτι γρήγορα! Όλα αυτά ενώ μήνες τώρα τα ουσιαστικά και τα απολύτως απαραίτητα τόσο στο μέτωπο της υγείας όσο και σε αυτό της οικονομίας δεν έχουν γίνει. 

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός φωτογραφίζεται ημίγυμνος με το εμβόλιο στο μπράτσο δίνοντας τον (επικοινωνιακό) αγώνα τον καλό και η Daily Mail τον ανακηρύσσει σε σεξ σίμπολ προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στα ελληνικά σάιτ. Εμένα πάλι μου ήρθε να φωνάξω «Μωυσή, ζακέτα να πάρεις». 

Υ.Γ: Αντρέ Μπρετόν έφυγες νωρίς...

Ντίνα Δασκαλοπούλου
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: