18.1.21

Τα ελληνοτουρκικά, τα εσωκομματικά και ο ΣΥΡΙΖΑ...


Ως γνωστόν, τα ελληνοτουρκικά και γενικώς η εξωτερική πολιτική –τα «εθνικά», που λένε και διάφοροι...- είναι από τα ακανθώδη θέματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο εσωτερικό του ενυπάρχουν όλες οι απόψεις: στελέχη που προέρχονται από το «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» δεν βλέπουν με... καλό μάτι την «πλάτη» που ενίοτε βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ασκώντας ήπια κριτική, ενώ ταυτοχρόνως στελέχη που προέρχονται από την Ανανεωτική Αριστερά, όπως και τα στελέχη της «Γέφυρας» (δηλαδή οι πρώην «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ) ανήκουν στη σχολή των «ρεαλιστών» στα ελληνοτουρκικά, ζητώντας ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία. 

Στα μάτια αυτών των τελευταίων, για παράδειγμα, δεν φάνηκε θετική η προειδοποίηση της Κουμουνδούρου προς το Μαξίμου «να μην διανοηθεί να δεχθεί διεύρυνση της ατζέντας» στις διερευνητικές, ενώ αρκετά στελέχη της «Ομπρέλας» -και όχι μόνο- επίσης δεν είδαν με καλό μάτι το «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ στην προμήθεια των 18 Rafale. 

Τούτων δοθέντων, τώρα που, προσώρας τουλάχιστον, ο ελληνοτουρκικός διάλογος φαίνεται να μπαίνει σε κάποιες ράγες, ο Αλέξης Τσίπρας έχει στραμμένο το βλέμμα στα εσωκομματικά και, όπως λένε όσοι ξέρουν, το τελευταίο που θα ήθελε είναι η εκδήλωση εσωστρέφειας για τα ελληνοτουρκικά. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προγραμματίζει ήδη ραντεβού και επαφές με πολλά στελέχη απ’ όλες τις τάσεις, ώστε να τούς ζητήσει να... σέβονται την ανάγκη ενιαίας εικόνας για τον ΣΥΡΙΖΑ πριν εκφράσουν την άποψή τους για την εξωτερική πολιτική, αλλά και να μη δίνουν αφορμές για να εμφανίζεται η Κουμουνδούρου σαν «Βαβέλ» στα ελληνοτουρκικά...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: