13.1.21

Η δεύτερη χρονιά της πανδημίας μπορεί να είναι χειρότερη από την πρώτη...


Προειδοποίηση ΠΟΥ... 

 Η δεύτερη χρονιά της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 ενδέχεται να είναι δυσκολότερη από την πρώτη, δεδομένου του πώς εξαπλώνεται ο νέος κορωνοϊός, ιδίως στο... βόρειο ημισφαίριο όπου κυκλοφορούν πιο μεταδοτικές παραλλαγές του, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

 «Μπαίνοντας στη δεύτερη χρονιά, τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα, δεδομένου της δυναμικής μετάδοσης», είπε ο Μάικ Ράιαν, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση. 

 Στην τελευταία επιδημιολογική έκθεσή του, ο Οργανισμός σημείωσε ότι, μετά από δύο εβδομάδες κατά τις οποίες καταγράφονταν λιγότερα κρούσματα, την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκαν περίπου 5 εκατομμύρια νέες μολύνσεις.

 «Μετά τις διακοπές (σ.σ. των Χριστουγέννων) σε ορισμένες χώρες η κατάσταση θα χειροτερεύσει πολύ προτού να καλυτερεύσει», σχολίασε η Αμερικανίδα επιδημιολόγος Μαρία Βαν Κέρκχοβ. 

 Νωρίτερα, ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει ότι η μετάλλαξη του κορωνοϊού από τη Βρετανία εντοπίζεται πια σε 50 χώρες, ενώ εντοπίστηκε και τρίτο στέλεχος στη Βραζιλία. 

 Ολα αυτά, την ώρα που μία-μία οι χώρες στην Ευρώπη ανακοινώνουν παράταση των μέτρων, φοβούμενες τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: