17.1.21

Ο Δένδιας ενημερώνει τα κόμματα για τις διερευνητικές επαφές...



Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους.

Μεταξύ... των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι οι επαφές της ελληνικής πλευράς με την τουρκική στο πλαίσιο της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών. 

Την περασμένη Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης είχε πει από την Βουλή πως: «Όσον αφορά τις λεπτομέρειες που οδήγησαν στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών θα είμαι έτοιμος να απαντήσω και να δώσω διευκρινίσεις στις συναντήσεις της ερχόμενης Δευτέρας». «Δεν είναι συνωμοσία ούτε κάτι που αξίζει τον κόπο να απασχολήσει τον χρόνο της Βουλής των Ελλήνων» είπε ο κ. Δένδιας αιτιολογώντας την απόφασή του να μην μιλήσει δημοσίως για το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στην πορτογαλική εφημερίδα DIÁRIO DE NOTÍCIAS, έστειλε το μήνυμα πως μια Τουρκία που θα τηρεί τους κανόνες, θα σέβεται το διεθνές δίκαιο και θα προσεγγίσει την Ευρώπη, είναι καλοδεχούμενη για την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας κατέστησε σαφές πως η μόνη διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία αφορά στην υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημείωσε πως δεν είναι ένα ζήτημα δύσκολο να επιλυθεί, αναφέροντας ότι η Ελλάδα ήδη το επέλυσε με την Ιταλία και την Αίγυπτο και θα το επιλύσει με την Αλβανία. Επισήμανε πως σε περίπτωση που οι δύο χώρες δεν φθάσουν σε συμφωνία για τις τεχνικές ιδιαιτερότητες, θα πορευτούν στη Χάγη για να τις επιλύσουν.

Οι συναντήσεις της Δευτέρας:

11.00 ΣΥΡΙΖΑ – Γιώργος Κατρούγκαλος
11.30 ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος
12.00 ΚΚΕ - Γιώργος Μαρίνος
12.30 Ελληνική Λύση – Αντώνης Μυλωνάκης
13.00 Μέρα 25 Σοφία Σακοράφα
13.30 ΝΔ – Γιώργος Κουμουτσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: