22.1.21

Μια παρέμβαση...


Γιώργος Βέλτσος 

 Για λόγους πολλαπλασιαστικής δημοσιότητος και γιατί με βρίσκει σύμφωνο (αν αυτό έχει κάποια σημασία), αναδημοσιεύω εδώ την κατακλείδα της παρέμβασης του... καρδιολόγου Θύμιου Λιβάνη, μέλος της ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ, στην πλατφόρμα της Γέφυρας. 

 «Η αντιπολίτευση πρέπει να είναι προγραμματική και σαφώς πρέπει να εκφράζεται σε όλα τα μέτωπα και τους θεσμούς της κοινωνίας, αλλά επίσης για να έχεις πρόγραμμα που είναι σύνθεση πρέπει να προηγηθεί η ανάλυση. Έχει o ΣΥΡΙΖΑ ανάλυση της ελληνικής κοινωνίας δική του ή άλλη που να θεωρεί ότι είναι αξιόπιστη και να βασίζεται σ’ αυτήν; 

Ανάλυση που να δείχνει ποιες είναι οι τάξεις της κοινωνίας, ποια τα στρώματα, σε ποια κατάσταση βρίσκονται, τι προσφέρουν στον πλούτο της χώρας, τι περιθώρια ανάπτυξης έχουν, τι λείπει για την βελτιστοποίηση της ανάπτυξης, ποια είναι ανταγωνιστικά σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ποια δεν είναι,ποια ασφυκτιούν στο υπάρχον σύστημα ποια επωφελούνται κοκ.

 Απ΄αυτήν την ανάλυση μελέτη θα προκύψουν οι αντιθέσεις της κοινωνίας, και ποια απο τις αντίθεσεις αν λυθεί, θα είναι ο καταρράκτης για λύση άλλων. 
Απ' αυτήν την επιδιωκόμενη λύση της αντίθεσης θα φανεί και ποιες τάξεις στρώματα είναι υπέρ της λύσης και ποιοι εναντίον και ποια κόμματα επίσης. 
Απ' αυτήν τη διαδικασία θα προκύψει και τι κόμμα θα φτιάξουμε. 

Το κόμμα θα πρέπει να έχει δομή για την λύση της αντίθεσης, γιατί όταν επιτευχθεί η λύση, τότε θα μιλάμε για άλλη κοινωνία, άλλα στρώματα, διαφοροποιημένη κατάσταση των τάξεων, άλλη αντίθεση, άλλα κόμματα, άλλες δομές και ή τα παλιά κόμματα θα έχουν τη δυνατότατα να εξελιχθούν για να αντιμετωπίσουν τη νέα λύση ή θα διαλυθούν και θα προκύψουν νέα. 

Δεν φτιάχνουμε ένα κόμμα σήμερα με δομές και αρχές τέτοιες ώστε να οδηγηθούμε στο σοσιαλισμό και στην αταξική κοινωνία, όχι γιατί δεν θέλουμε, όχι γιατί δεν θα έχει απήχηση στην κοινωνία, όχι γιατί θέλουμε να κρύψουμε τις προθέσεις μας, αλλά γιατί δεν γνωρίζουμε τις δομές και τις αρχές αυτές»... 

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: