17.1.21

Γιατί δεν περιμένουν, Αθήνα και Λευκωσία, να ορκιστεί ο Μπάιντεν;...


Γιατί σπεύδουν σε διάλογο με τον Ερντογάν;..

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

 Η Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό είναι γεγονός σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου». Προς το τέλος Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες θα... καλέσει στη Νέα Υόρκη, για τρεις ολόκληρες μέρες, τα ενδιαφερόμενα μέρη για να στήσει την παγίδα, σε συνεργασία με τους Βρετανούς και του Τούρκους, στον Πρόεδρο της Κύπρου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. 

 Στις 25 Ιανουαρίου, θα προηγηθεί βεβαίως η έναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελλάδας και της κατοχικής Τουρκίας, μία εξέλιξη που συμφέρει απόλυτα στον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς θα διασωθεί από τις κυρώσεις και από πολλά άλλα που έρχονται. 

 Έτσι έχουν τα πράγματα και όλα τα άλλα που λέγονται είναι μπούρδες. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα παρουσιαστεί στην Πενταμερή ως ελληνοκυπριακή κοινότητα -στο ίδιο επίπεδο με το καθεστώς των κατεχομένων, που υπάρχει μόνο λόγω της παρουσίας των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων. 

Και η Αθήνα, δυστυχώς, θα βρεθεί σε καθεστώς μεγάλης άμυνας στη διάρκεια των διερευνητικών, διότι οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας, τον Πρωθυπουργό θα πιέσουν όταν η Τουρκία επιμένει να θέσει στο διαπραγματευτικό τραπέζι 60 θέματα! Αυτό δεν λένε οι Τούρκοι; 

Ο πρόεδρος της Κύπρου, που παρασύρει σ’ αυτόν το «χορό του θανάτου» της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, δεν νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται με δεδομένο το μέγα πρόβλημα της διαφθοράς. Ούτε αυτός, ούτε οι ηγέτες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ δικαιούνται, οι οποίοι στηρίζουν την απαράδεκτη απόφασή του κ. Αναστασιάδη να εισέλθει σε ένα δρόμο, που μπορεί να μην έχει γυρισμό. Αντιλαμβάνομαι ότι ο άβουλος Αντόνιο Γκουτέρες, σε συνεργασία πάντα με τους Τούρκους και τους Βρετανούς, θα εγκλωβίσουν τον κ. Αναστασιάδη στη διαδικασία με στόχο μέχρι τον Ιούνιο να κλείσουν μία για πάντα το Κυπριακό, παραδίδοντας την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της κατοχικής Τουρκίας.

 Ο σημερινός πρόεδρος της Κύπρου, πολύ απλά το λέω, εγκληματεί εναντίον του Κυπριακού Ελληνισμού, που αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Τα λάθη του, και τα λάθη των υπολοίπων ηγετών, δεν γίνεται να τα πληρώσει το ελληνικό στοιχείο του νησιού. Τι ακριβώς επιχειρεί ο κ. Αναστασιάδης; Εκμεταλλευόμενος την πανδημία και ευρισκόμενος υπό πίεση λόγω των σκανδάλων που συνταράσσουν την κυβέρνησή του, ξεσπά στο Κυπριακό; Αυτό κάνει; Ας το ξανασκεφθεί διότι -και λυπάμαι που το λέω και δημόσια- δεν έχει τις αντοχές να αντέξει τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, που θα αντιμετωπίσει. Από την άλλη πλευρά, η Αθήνα δεν είναι στην ίδια κατάσταση με τη Λευκωσία, και δεν αναφέρομαι μόνο στη διαφθορά, που δεν έχει καμία σχέση με την κυπριακή. 

Η Κύπρος διαθέτει τους καθηγητάδες της διαφθοράς. Δεν είναι στην ίδια κατάσταση η ελληνική κυβέρνηση, διότι διαθέτει το βασικό σε αυτές τις περιπτώσεις: Αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις. Η Αθήνα και η Λευκωσία έπρεπε να περιμένουν την ορκωμοσία του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν πριν εισέλθουν σε πορεία διαλόγου με τους Τούρκους. Δεν λέω ότι ο κ. Μπάιντεν θα αλλάξει τη γνωστή αμερικανική γραμμή. Αλλά μπορεί και να τα «σπάσει» με τον Ερντογάν και οι λόγοι είναι πολλοί, με πιο βασικό ότι η Ρωσία ελέγχει πλήρως τις αντιδυτικές κινήσεις της Τουρκίας. Ο νέος πρόεδρος έχει εξαιρετικές σχέσεις με πολλούς Ελληνοαμερικανούς. Και είναι σχέσεις γνήσιες και ειλικρινείς. Πιστέψτε με. Τα ζω εδώ και χρόνια. Με την ελληνική κυβέρνηση θέλει να συνεργαστεί και να ενδυναμωθούν ακόμα περισσότερο οι στρατηγικές σχέσεις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. 

 Με τον πρόεδρο της Κύπρου πάνε πολύ μακριά οι σχέσεις του. Για χάρη του, ως αντιπρόεδρος, έφτασε μέχρι το σπίτι του στη Λεμεσό. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, χρωστά πολλά στον κ. Αναστασιάδη. Στάθηκε δίπλα στον κ. Μπάιντεν σε μία πολύ δύσκολη οικογενειακή στιγμή. Είχαν, λοιπόν, κάθε λόγο η Αθήνα και η Λευκωσία να περιμένουν μέχρι να αναλάβει την προεδρία η νέα κατάσταση στην Αμερική… 

Πηγή:hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: