13.1.21

Αυτοκτόνησε συλληφθείς από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο...



Ο Κρίστοφερ Στάντον Τζόρτζια, από την πολιτεία της Τζόρτζια, ο οποίος συνελήφθη επειδή συμμετείχε στην εξέγερση της περασμένης Τετάρτης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, αυτοκτόνησε το Σάββατο, καθώς αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος, μετέδωσε το Newsweek.

Ο... Τζόρτζια κατηγορείτο για «είσοδο σε ξένη, δημόσια περιουσία, ενάντια στις διαταγές της Αστυνομίας του Καπιτωλίου και παρά την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ουάσινγκτον από τις έξι το απόγευμα τοπική ώρα». Είχε συλληφθεί μαζί με άλλους τρεις άντρες.

Ο Τζόρτζια ήταν ένας από τους 70 συλληφθέντες που κατηγορήθηκαν για τον ρόλο τους στις ταραχές της περασμένης Τετάρτης, όταν υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν - κάποιοι κραδαίνοντας και όπλα - στο Καπιτώλιο, για να ανατρέψουν, όπως έλεγαν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται εκατοντάδες περισσότερες συλλήψεις.


Εσωτερικό έγγραφο που εκδόθηκε από το γραφείο του FBI στη Βιρτζίνια, προειδοποιούσε την προηγούμενη ημέρα της εξέγερσης, ότι διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον ήταν έτοιμοι να διαπράξουν βιαιότητες την ημέρα που το Κογκρέσο θα πιστοποιούσε τη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρεται στην έκθεση του FBI, οι υποστηρικτές του Τραμπ καλούνταν ξεκάθαρα να συμμετάσχουν σε ταραχές: «Να είστε έτοιμοι να πολεμήσετε. Το Κογκρέσο πρέπει να ακούσει να σπάνε τζάμια, πόρτες να τις κλωτσάνε και να χυθεί αίμα από τους σκλάβους των Black Lives Matter και Pantifa. Γίνετε βίαιοι. Σταματήστε να το ονομάζετε πορεία, συλλαλητήριο ή διαμαρτυρία. Πηγαίνετε εκεί έτοιμοι για πόλεμο. Παίρνουμε τον Πρόεδρό μας ή πεθαίνουμε. ΤΙΠΟΤΑ άλλο δεν θα επιτύχει αυτόν τον στόχο».

Μιλώντας πάντως σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, ο επικεφαλής του γραφείου του FBI στην Ουάσινγκτον Στίβεν Ντ' Αουντόνο, δήλωσε ότι «δεν υπήρχε καμία ένδειξη» ότι περιστατικά βίας επρόκειτο να συμβούν στις 6 Ιανουαρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: