12.1.21

Άλλη μια επιτυχία Μπογδάνου...


Στις 4 Ιανουαρίου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος δημοσιοποίησε στο Τwitter τη φωτογραφία από κτήριο σε περιοχή της πρωτεύουσας όπου φιλοξενούνται προσφυγόπουλα κάνοντας λόγο για... «επιχείρηση εγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε πολυκατοικία» και συνοδεύοντας την ανάρτησή του με το παρακάτω σχόλιο. 

«Η κα Ειδική Γραμματέας, το Υπουργείο και ο Δήμος δεν καταλαβαίνουν ότι το διαρκές ξεφόρτωμα πληθυσμών στο υπερβεβαρημένο κέντρο της Αθήνας διαβρώνει πλέον επικίνδυνα την κοινωνική συνοχή και ειρήνη;».

Το tweet του βουλευτή της Ν.Δ., που έτυχε ευρύτατης αναπαραγωγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέραν τον ξενοφοβικού του περιεχομένου, φωτογράφιζε κυριολεκτικά τόσο την πολυκατοικία και την περιοχή όπου αυτή βρίσκεται όσο και πρόσωπα ανηλίκων προσφύγων που εμφανίζονται στα μπαλκόνια του κτηρίου. Η φωτογραφία μάλιστα αναρτήθηκε από τον κ. Μπογδάνο χωρίς τη συγκατάθεση της ΜΚΟ που συμμετέχει στο πρόγραμμα φιλοξενίας και, φυσικά, χωρίς την άδεια των εικονιζόμενων προσώπων, παραβιάζοντας κάθε έννοια προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτοντας την περιοχή, τα χαρακτηριστικά του κτηρίου, αλλά και τα πρόσωπα ανήλικων προσφύγων, σε συνδυασμό με το ύφος και το περιεχόμενο του σχολίου του, προχωρά στην καταφανή στοχοποίηση μιας κοινωνικά ευπαθούς ομάδας. 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με τη συγκεκριμένη ανάρτηση «κατηγορεί» τους συγκεκριμένους ανήλικους πρόσφυγες, της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, στη συγκεκριμένη γειτονιά της Αθήνας, πως διαβρώνουν την κοινωνική συνοχή και την ειρήνη στην πρωτεύουσα, θέτοντάς τους σε κίνδυνο, καθώς με το σχόλιό του εγείρει, αν όχι απαραίτητα μίσος, σίγουρα αισθήματα αντιπάθειας εναντίον αυτών των παιδιών.

Πέραν της προβληματικής και προκλητικής κίνησης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη πιο ανησυχητική είναι η απάθεια με την οποία αντιμετωπίστηκε η στάση του τόσο από το κόμμα του όσο και από τις ανεξάρτητες αρχές που εποπτεύουν τόσο τα προσωπικά δεδομένα όσο και τα δικαιώματα των ανηλίκων...

Πέτρος Κατσάκος

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: