13.1.21

Παπαθανάσης για άνοιγμα καταστημάτων...


Το απόγευμα της Παρασκευής οι ανακοινώσεις...   

«Ναι» σε click away και αγορές εντός των καταστημάτων με ραντεβού, αρκεί να... δώσει το πράσινο φως η Επιτροπή. 

 Κρίσιμη είναι η αυριανή μέρα 14/1, καθώς θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων με click away και click in shop. Θα προηγηθεί βέβαια η εισήγηση της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ενώ όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα -αλλά δεν είναι σίγουρο- να λειτουργήσουν τα καταστήματα και με ραντεβού. 

 «Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε κατ' ουσίαν τα μέτρα και τους κανόνες που προτείνουμε στην επιτροπή, προκειμένου η επιτροπή να λάβει την απόφασή της, καθότι έχει το μοντέλο. Στο μοντέλο αυτό βάζει την κινητικότητα που δημιουργεί το καθετί. Έχουμε λοιπόν οριστικοποιήσει ότι την Παρασκευή η επιτροπή θα αποφασίσει, αφού λάβει υπόψη όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και αυτά που έχουμε προτείνει εμείς ως πιθανή έναρξη της αγοράς, που είναι το click away, όπως αναφέρθηκε και χθες ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον Real 97,8 και συμπλήρωσε: 

«Αυτές οι προτάσεις είναι στο τραπέζι. Το τι θα αποφασίσει η επιτροπή θα πρέπει να το περιμένουμε. Η Παρασκευή είναι η κρίσιμη ημέρα, και κάθε Παρασκευή οι προτάσεις κατατίθενται και από εκεί και πέρα γίνεται συζήτηση και στο τέλος καταλήγουν σε μια πρόταση, που τελικά ο πρωθυπουργός λαμβάνει την απόφαση που ανακοινώνεται στις 6 το απόγευμα από τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας. Πέραν του click away, συζητείται να λειτουργήσει η αγορά με ραντεβού εντός του καταστήματος. 

Πάντα όμως μιλάμε με ραντεβού. Και το click away είναι με ραντεβού και η είσοδος στο κατάστημα θα είναι με ραντεβού με την ίδια διαδικασία που είχαμε περιγράψει. Υπάρχει πρόβλεψη τι κινητικότητα θα δημιουργήσει το κάθε μέτρο που προστίθεται και οι ειδικοί θα αποφασίσουν ποιο μέτρο χωρά»... 

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: