19.1.21

Βάζουν βόμβα μέσα στα πανεπιστήμια...


Όταν άνοιξε η δημόσια συζήτηση για την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, τόσο η υπουργός Παιδείας όσο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωναν πως το υπό θεσμοθέτηση αστυνομικό σώμα θα ήταν κάποιοι άοπλοι ειδικοί φρουροί, σχετικά νεαρής ηλικίας, που θα... φορούν ειδική στολή και θα έχουν λάβουν ειδική εκπαίδευση για τη συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν απέναντι στους φοιτητές.

Όσον αφορά στα καθήκοντά τους, αρχικά οι δύο υπουργοί μάς ενημέρωσαν πως οι αστυνομικοί των ΑΕΙ θα επεμβαίνουν σε αδικήματα αυτόφωρου χαρακτήρα, όπως κλοπές και ληστείες, ενώ αν λαμβάνουν πληροφορίες για τυχόν επεισόδια ή εισβολές αγνώστων, θα μπορούν να πραγματοποιούν προληπτικούς - αποτρεπτικούς ελέγχους, αλλά πάντα χωρίς να φέρουν πυροβόλα όπλα.

Και ενώ όλη η συζήτηση αφορούσε άοπλους αστυνομικούς, τώρα μαθαίνουμε πως τελικά οι ειδικοί φρουροί των πανεπιστημίων δεν θα είναι ακριβώς άοπλοι, αλλά θα φέρουν οπλισμό αυτοπροστασίας. Γιατί, όπως φρόντισε χθες να μας ενημερώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τα μέλη των αστυνομικών ομάδων θα έχουν οπλισμό αυτοπροστασίας και θα περάσουν από αυστηρές διαδικασίες εκπαίδευσης. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί των πανεπιστημίων θα πρέπει να μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους και να αποτρέψουν οποιαδήποτε επίθεση εναντίον τους.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση, παρά την αντίθετη γνώμη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των ίδιων των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της αστυνομίας, ετοιμάζεται να βάλει μια οπλισμένη βόμβα μέσα στα ΑΕΙ, καθώς, όπως αποκάλυψε το Βήμα της Κυριακής, εντός των πανεπιστημίων θα υπάρχουν όπλα, αν αυτά χρειαστούν σε περιπτώσεις επίθεσης κ.λπ. 

Και όλα αυτά στα χέρια κάποιων ανειδίκευτων αστυνομικών, καθώς άπαντες γνωρίζουν το επίπεδο εκπαίδευσης των λεγόμενων ειδικών φρουρών, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν με τη δράση τους αποδείξει πως χρειάζονται επιπλέον αστυνομικούς για να τους ελέγχουν...

Πέτρος Κατσάκος

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: