2.1.21

«Δεν ξέρω, δεν απαντώ»...


Τα σενάρια για ανασχηματισμό το προσεχές διάστημα, έχουν φουντώσει και έχουν κατακλύσει τον εγχώριο Τύπο με τη κυβέρνηση να κρατά σιγή ιχθύος, σχετικά με τα ενδεχόμενα σχέδια αλλά και τις υπουργικές θέσεις που θα αδειάσουν.
 Ωστόσο ιδίως ο... φιλοκυβερνητικός Τύπος κάνει λόγο για μεγάλες αλλαγές, που είναι ζήτημα ημερών να επιβεβαιώσουν και να διαψεύσουν κάθε σενάριο. 

 Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί να αξιοποιήσει και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με τη βουλεύτρια Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ στις 29 Δεκεμβρίου να αναφέρει πως «θεωρώ ότι η Ν.Δ. διαθέτει ένα σημαντικό δυναμικό εκλεκτών συναδέλφων, ανθρώπων οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν στη φάση αυτή, και δεν ανήκω σε αυτούς οι οποίοι χρόνια τώρα υποστηρίζουν ότι οι βουλευτές είναι ουσιαστικά για πέταμα και είναι μόνο για να ψηφίζουν και θα πρέπει να προτιμάμε μόνο τεχνοκράτες. Δεν είμαι αυτής της σχολής. Πιστεύω ότι ο βουλευτής, ο οποίος δίνει τη μάχη και λογοδοτεί στην περιφέρειά του και στον ελληνικό λαό, είναι και κατάλληλος για να ασκήσει κυβερνητικές ευθύνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί». Παράλληλα η αξιοποίηση βουλευτών ίσως να έχει να κάνει και με το άλλο διακινούμενο σενάριο, εκείνο που θέλει πρόωρες εκλογές πιθανόν τον Σεπτέμβριο, τότε δηλαδή που θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του εμβολιαστικού προγράμματος. 

 «Κάποτε γίνεται ανασχηματισμός…δεν είναι δική μου δουλειά»

 Από πλευράς όμως κυβερνητικών στελεχών τα στόματα παραμένουν κλειστά, ενώ τα σενάρια ούτε επιβεβαιώνονται, ούτε όμως και διαψεύδονται. Χαρακτηριστικές για αυτή την κατάσταση ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ, άφησε μετέωρο το ενδεχόμενο ανασχηματισμού όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια. «Κάποτε γίνεται ανασχηματισμός, πάντα γίνεται κάποιος ανασχηματισμός, μου είναι αδιάφορο, δεν το συζητώ με τον πρωθυπουργό δεν είναι δική μου δουλειά», είπε απομακρυνόμενος από κάθε σενάριο...

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: