18.1.21

Τελεσίδικη καταδίκη Λαγού, Μίχου...


...και τεσσάρων ακόμη χρυσαυγιτών για την επίθεση στο Συνεργείο...

Την τελεσίδικη απόφασή του έκανε γνωστή την Δευτέρα το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών για την υπόθεση της επίθεσης στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, στις 10 Ιουλίου 2013, δύο μήνες πριν από τη... δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Την πληροφορία ανάρτησε στα social media μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Δημήτρης Ζώτος.

Καταδικάστηκαν ως ηθικός αυτουργός ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός για την επικίνδυνη σωματική βλάβη του Παναγιώτη Δριμυλή και ως συνεργοί οι Νίκος Μίχος (πρώην βουλευτής της ΧΑ), Μάκης Μπαρέκας (πρώην γραμματέας της οργάνωσης στον Πειραιά), Γιώργος Σταμπέλος, Διονύσης Αγιοβλασίτης και Χρήστος Γαλανάκης. 

Στην αίθουσα κατά την ανακοίνωση της απόφασης παρών ήταν Μίχος (εκτίει ήδη ποινή 5 ετών για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ). Ποινή φυλάκισης εκτίουν επίσης και οι Μπαρέκας (6 χρόνια) και Σταμπέλος (9 χρόνια).

Η άρση της ασυλίας του Λαγού ως ευρωβουλευτή αναμένεται να οδηγήσει στην φυλάκισή του. Σημειώνεται ότι έχει καταδικαστεί σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: