14.1.21

Κρύο ανέκδοτο...


Για απουσία σχεδιασμού και ενόψει έντονων καιρικών φαινομένων κατηγορεί την κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής, παρατηρώντας ότι απέναντι στη βεβαιότητα φυσικής καταστροφής μετά από την προαναγγελία τους, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μία... εγκύκλιο με την οποία εντέλλονται οι δημοτικές Αρχές της χώρας στην έκδοση ‘σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών’, για τη σύνταξη του οποίου ζητείται και απόφαση δημάρχου με την οποία θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας αποτελούμενη από υπαλλήλους των οργανικών μονάδων του Δήμου.

«Θα επρόκειτο για κρύο ανέκδοτο, εάν δεν ήταν σοβαρό. Ωστόσο, ο εκτός τόπου και χρόνου σχεδιασμός της Γενικής Γραμματείας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν μας εκπλήσσει», λένε στο Κίνημα Αλλαγής, θυμίζοντας ανάλογες πρακτικές που ακολουθήθηκαν για πυρκαγιές και πλημμύρες. 

Τονίζοντας δε, τη δραματική κατάσταση των μονάδων πολιτικής προστασίας και την παραπομπή των μέτρων εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης της πολιτικής προστασίας στο απώτατο μέλλον, όταν θα τελεσφορήσουν οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, στην Χαριλάου Τρικούπη καταλήγουν ότι «έως τότε θα πρέπει να περιοριστούμε στις εγκυκλίους και στην καλή μας τύχη»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: