25.1.21

Πλαστή εικόνα...



...ότι πανδημία και εμβολιασμοί είναι υπό έλεγχο...

Εκτεθειμένη εμφανίζεται για άλλη μία φορά η κυβέρνηση όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να εκφράζει λογική ανησυχία, με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα σε δύο μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων - σε Μαρούσι και Μαγνησία - αλλά και... τη δήλωση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, για τη χαμηλή συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμών των εργαζομένων σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, η αποδόμηση της επίπλαστης εικόνας που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο και ότι η εμβολιαστική εκστρατεία διεξάγεται ομαλά, δεν της επιτρέπει εφησυχασμό ούτε χαλάρωση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση παρουσιάζει μια πλαστή εικόνα ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο και ότι η εμβολιαστική εκστρατεία διεξάγεται ομαλά. 

Τα πρόσφατα κρούσματα, όμως, στα Γηροκομεία Βόλου (33) και Αμαρουσίου (40) μέσα σε δύο μέρες δείχνουν ότι δεν δικαιολογείται ο κυβερνητικός εφησυχασμός και καμία χαλάρωση, ειδικά όταν αφορούν ηλικιωμένους, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. 

Παράλληλα, ανησυχία μας προκαλούν οι δηλώσεις της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου ότι το 40% των εργαζόμενων και ωφελούμενων σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, νούμερο εξαιρετικά υψηλό. 

Δυστυχώς η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει με τον πλέον τραγικό τρόπο την κυβέρνηση και την επίπλαστη εικόνα που θέλει να επικοινωνήσει.​

Δεν υπάρχουν σχόλια: