15.1.21

Σε ποιον στοχεύει ο Ανδρέας Λοβέρδος...



«Το ΚΙΝΑΛ θα έχει την τύχη του Ποταμιού»...
Στην επισήμανση πως το ΚΙΝΑΛ μπορεί να έχει την τύχη του Ποταμιού, να βρεθεί δηλαδή ακόμα και εκτός Βουλής, εάν δεν αυξήσει τις δυνάμεις του, προχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, τρεις ημέρες μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος. 

Θέτοντας... πολύ υψηλά την πήχη των προσδοκιών, αφού έκανε λόγο για διπλασιασμό των ποσοστών του κόμματος, υπογράμμισε πως σε διαφορετική περίπτωση «θα έχει την τύχη του Ποταμιού και θα γίνει έρμαιο το πού θα πάει».

Είναι σαφές πως στόχος του Ανδρέα Λοβέρδου είναι πλέον η Φώφη Γεννηματά, την οποία και ουσιαστικά κατηγορεί ότι δεν αυξάνει τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις.

Ο πρώην πλέον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος άρχισε ήδη την προεκλογική του εκστρατεία για την ηγεσία του κόμματος, απελευθερωμένος ήδη από τις ισορροπίες που έπρεπε να τηρεί έως τώρα λόγω της θεσμικής θέσης που κατείχε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο, θα δυσκολευτεί από τις κατηγορίες που δέχεται ότι θέλει να οδηγήσει το κόμμα σε συνεργασίες με τη Νέα Δημοκρατία, από τη στιγμή που τονίζει σε κάθε ευκαιρία πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπεριλαμβάνεται στον προοδευτικό χώρο.

Η κυβερνητική πρόταση, άλλωστε, αποτελεί τεράστιο θέμα για τη Χαριλάου Τρικούπη, ιδίως στην περίπτωση που οι προσεχείς κάλπες θα αναδείξουν την αναγκαιότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας. Επί αυτών, ωστόσο, νεότερα προσεχώς…


 Bασίλης Σκουρής

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: