10.1.21

Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Ιαπωνία...


Ανησυχία στην Ιαπωνία από την καταγραφή τεσσάρων περιπτώσεων μετάλλαξης κορονοϊού που... 
δεν σχετίζεται με το βρετανικό στέλεχος, τη στιγμή που στη χώρα φουντώνει η συζήτηση για τους Ολυμπιακούς του καλοκαιριού. 

Οι τέσσερις ταξιδιώτες έφτασαν στο Τόκιο από την Βραζιλία στις 2 Ιανουαρίου και προέρχονται από το κρατίδιο Αμαζόνας της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Βρέθηκαν θετικοί στη νέα μετάλλαξη κορονοϊού, καθώς ελέγχθηκαν ενώ έκαναν την απαιτούμενη καραντίνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. 

Οι Αρχές της χώρας, πάντως, επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία πως το νέο στέλεχος είναι πιο μολυσματικό. Ο ένας από τους τέσσερις ταξιδιώτες, περίπου 40 ετών, νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο όταν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα αναπνοής, ενώ μία γυναίκα 30 ετών παρουσίασε πονοκέφαλο και ξηρολαιμία. Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία κήρυξε την περιοχή του Τόκιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπειτα από ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ενώ την Πέμπτη συνέβη το ίδιο και με άλλες τρεις γειτονικές περιφέρειες. Τα κρούσματα στη χώρα είναι περίπου 290.000, ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 4.061...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: