28.1.21

Ένοχος ο Κουρτάκης για συκοφαντική δυσφήμιση...


Ο  εκδότης των «Παραπολιτικών», Γιάννης Κουρτάκης καταδικάστηκε πρωτόδικα για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης του εφοπλιστή Νικόλαου Πατέρα από το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης του. Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. 113/2021 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που δημοσιεύθηκε στις 20-01-2021, έγινε δεκτή η... αγωγή του κυρίου Πατέρα, που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο, Γιάννη Απατσίδη. 

 Πιο συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ως απολύτως ψευδή, συκοφαντικά, εξυβριστικά και προσβλητικά για την προσωπικότητα του κ. Πατέρα, είκοσι συνολικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»,μέσω την οποίων ο Γιάννης Κουρτάκης προέβαινε σε συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του εφοπλιστή. 

 Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφερθεί ότι κρίθηκε ως συκοφαντικό ότι δήθεν ο Νικόλας Πατέρας διατηρούσε επίμεμπτες σχέσεις με κορυφαίο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ότι δήθεν ο κ. Πατέρας δωροδοκούσε προανακριτικό υπάλληλο (λιμενικό), για την υπόθεση του Noor1. 

 Ο σκοπός ήταν δήθεν να ενοχοποιήσει κατηγορούμενους στην συγκεκριμένη υπόθεση, ότι δήθεν συμμετείχε σε σκευωρία προκειμένου ενοχοποιήσεις κατηγορουμένους στην σκοτεινή υπόθεση του Noor1. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως στο παρελθόν, ο Γιάννης Κουρτάκης έχει καταδικαστεί τόσο σε αστικά όσο και ποινικά δικαστήρια. Ηδη του έχει επιβληθεί αμετάκλητη καταδίκη την οποία έχει ήδη πληρώσει ο δημοσιογράφος, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου. 
Αμετάκλητη επίσης έχει καταστεί και μία ποινή φυλάκισης 12 μηνών. 
 Στη συγκεκριμένη περίπτωση καταδικάστηκε πρωτόδικα....
documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: