27.1.21

Προς το ρωσικό και το κινέζικο εμβόλιο...



...αρχίζουν να κοιτούν -και- στην Αθήνα!...

Με τις σημερινές συνθήκες στην πορεία του εμβολιασμού ενδέχεται το καλοκαίρι να έχει κάνει εμβόλιο κάτω ακόμα και από το 30% του ενήλικου πληθυσμού! Ανυπολόγιστες οι επιπτώσεις στην οικονομία εάν έρθει και τρίτο κύμα και... ξανακλείσει τελείως η αγορά. Δικαίωση όσων θέτουν το θέμα της διάθεσης της πατέντας!   

Θάλασσα τα έχει κάνει για μια ακόμα φορά η Ευρώπη, καθώς οι χειρισμοί της στο θέμα των εμβολίων είναι επιεικώς απαράδεκτες, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται «όμηρος» των μεγαλοστομιών της για τα δυο εκατομμύρια εμβολιασμένων το μήνα και επίτευξη της ανοσίας της αγέλης έως το… Πάσχα! 

Η καθυστέρηση στην παράδοση των εμβολίων, οι συνέπειες από την μετάλλαξη του ιού, αλλά και το ενδεχόμενο τρίτο κύμα, προκαλούν πανικό στην Αθήνα και, σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων, δεν αποκλείεται να έχουμε το επόμενο κιόλας διάστημα βήματα προς το εκ νέου κλείσιμο της αγοράς.

Για να διαπιστώσουμε το μέγεθος του προβλήματος, εάν οι εμβολιασμοί συνεχιστούν με τους σημερινούς ρυθμούς έως το τέλος του καλοκαιριού, υπό τις καλύτερες συνθήκες, θα έχει εμβολιαστεί μόνο το 15% του ενήλικου πληθυσμού και η ανοσία δεν θα έχει επιτευχθεί ούτε στο τέλος του έτους!

Υπό αυτές τις συνθήκες, η οικονομία θα δεχθεί ένα ακόμα τεράστιο πλήγμα, καθώς η ύφεση το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους προβλέπεται και πάλι πολύ μεγάλη, γεγονός που μάλλον θα έπρεπε να οδηγήσει εκείνους τους αρμόδιους που πέρυσι μας μιλούσαν για ανάπτυξη τύπου V το 2021 (δηλαδή όσο ήταν η ύφεση το 2020 θα ήταν, υποτίθεται ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος) να σκίσουν τα πτυχία τους και να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους από τα αξιώματα που κατέχουν.

Η Ευρώπη, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις της Άγκελας Μέρκελ, αρχίζει πλέον να κοιτάζει και προς το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο, κάτι που έως πρόσφατα φάνταζε το λιγότερο ως αδιανόητο!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, αντίστοιχες συζητήσεις γίνονται και στη χώρα μας, τουλάχιστον μεταξύ των αρμόδιων επιστημόνων - και όχι μόνο!

Είναι δε χαρακτηριστικό πως χθες, δημοσίως, στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89, η πάντα τολμηρή και πρωτοπόρος σε πολλά θέματα Αθηνά Λινού, είπε «γιατί όχι» για το εάν η χώρα μας μπορεί να στραφεί στο ρωσικό και κινέζικο εμβόλιο - αρκεί, όπως είπε να δοθούν οι κατάλληλες εγγυήσεις.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Σαφέστατα, πάντως, τυχόν κίνηση προς το ρωσικό και το κινέζικο εμβόλιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση -και, συνεπώς, και από τη χώρα μας- θα αποτελεί ένδειξη πλήρους αδιεξόδου, καθώς οι γεωπολιτικές διαφορές είναι τέτοιες, που μόνο κάτω από συνθήκες πλήρους καταστροφής παρακάμπτονται!

Την ίδια στιγμή μάλλον δικαιώνονται απόλυτα όσοι έθεσαν θέμα διάθεσης της πατέντας των εμβολίων, ώστε να παράγονται σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες και να γλυτώσουν ανθρώπινες ζωές.

Μεταξύ αυτών αρχικά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας μας, που για τη θέση του αυτή δέχτηκε επιθέσεις ακόμα και από τον πρωθυπουργό, έστω και αν ο ίδιος είχε στηρίξει την αντίστοιχη πρόταση του Ηλία Μόσιαλου!

Bασίλης Σκουρής 

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: