12.1.21

«Χείλη ερμητικά κλειστά» από τον Τσιόδρα...


Ολοένα και περισσότερο συζητείται στο κυβερνητικό στρατόπεδο η διαρκής και ηχηρή σιωπή του Σωτήρη Τσιόδρα: σε μία συγκυρία που η ανασφάλεια εντείνεται και η αβεβαιότητα έχει γενικευθεί αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας και το σενάριο τρίτου κύματος, ο... επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας κρατά… κλειστά τα χείλη του και αρνείται να αποφανθεί για οτιδήποτε. 

Μάλιστα, λέγεται ότι στον ίδιο έχει διαμηνυθεί πως στην κυβέρνηση θα ήθελαν, σε «ανώτατο επίπεδο», να δουν τον διαπρεπή επιστήμονα να προβαίνει σε ανακοινώσεις για την υγειονομική κρίση. Όμως, επειδή ο ίδιος δεν συνηθίζει να λέει ψέματα, ο Neo είναι σε θέση να γνωρίζει πως αν ο Τσιόδρας αποφάσιζε να μιλήσει, τότε για τους κυβερνώντες θα ίσχυε η παροιμία «πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί μπορεί να πραγματοποιηθεί». 

Βλέπετε, ο Τσιόδρας φέρεται να διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για τις πρόσφατες -πολιτικές- αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου, είτε πρόκειται για τη διαχείριση της πανδημίας, είτε για την επιστροφή στην καραντίνα της περασμένης εβδομάδας, είτε για το βεβιασμένο άνοιγμα των σχολείων, είτε φυσικά για το αυθαίρετο όριο των 9 ατόμων στα εορταστικά τραπέζια. 

Υπ’ αυτή την έννοια, μπορεί η διαρκής σιωπή του Σωτήρη Τσιόδρα να δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, όμως, αν ο ίδιος έλυνε τη σιωπή του το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο…

matrix24.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: