3.1.21

Το μπαλάκι στον κ. Τσιόδρα...



Εχει εγκαίρως επισημανθεί το επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19 προκειμένου να καλύψει τις δικές της αστοχίες στη διαχείριση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Ομως αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα με τους πρώτους εμβολιασμούς δεν.. έχει προηγούμενο. Αλλωστε, το παραδέχτηκε η ίδια η κυβέρνηση, όταν έσπευσε άρον άρον να σταματήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού των «ημετέρων» που συνωστίζονταν ήδη έξω από τα πρώτα εμβολιαστικά κέντρα.

Μέχρι σήμερα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιούσαν ένα διπλό σόφισμα: αφενός διαβεβαίωναν ότι προχωρούν σε αποφάσεις μόνο με βάση τις υποδείξεις και τη σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Επιτροπής, αφετέρου κατέκριναν όποιους τολμούν να αμφισβητήσουν τις αποφάσεις αυτές, με το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να στρέφεται κανείς εναντίον των υγειονομικών ιθυνόντων.

Τώρα η Εθνική Επιτροπή καθώς και η Επιτροπή Εμβολιασμών είναι απολύτως εκτεθειμένες. Η οργάνωση, η σειρά και ο τρόπος του εμβολιασμού είναι προφανώς αποκλειστικά δικό τους έργο. Αυτό που συνέβη με την κατάρτιση του καταλόγου «ευπαθών» κυβερνητικών στελεχών και φίλων τους που εμβολιάστηκαν προνομιακά δεν έχει συμβεί πουθενά αλλού στην ήπειρό μας.


Καλυμμένη η κυβέρνηση πίσω από την αρχικά διακηρυγμένη πρόθεση να δώσουν για συμβολικούς λόγους το καλό παράδειγμα οι θεσμικοί ταγοί του κράτους και οι πολιτικοί αρχηγοί, μετέτρεψε τους πρώτους εμβολιασμούς σε άλλο ένα ρουσφέτι. Γνωρίζουμε ότι καμιά επιτροπή δεν έδωσε την άδεια για αυτή την αθλιότητα. Ομως δεν είναι δυνατόν και να σιωπά, όταν αποκαλύπτεται η σκανδαλώδης διαχείριση. Περιμένουμε από τα στελέχη της, και ειδικά τον διακεκριμένο λοιμωξιολόγο κ. Τσιόδρα, να μιλήσουν.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: