3.1.21

Ούτε μία πολιτική εκπομπή στην τηλεόραση...



Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς; Δεν υπάρχει ούτε μία αμιγώς πολιτική εκπομπή στα βραδινά προγράμματα των έξι πανελλαδικών καναλιών. Ούτε καν αυτή του Νίκου Φιλιππίδη στο Mega. Μόνο τα πρωινά βλέπουμε κάποιους πολιτικούς, σε παράθυρα, να μιλούν. 
Ο Νίκος Χατζηνικολάου το πήγε εντελώς αλλού με... Πάριους και Αλεξίου, ο Τάκης Χατζής κάνει άλλου είδους συνεντεύξεις ακόμα και όταν έχει καλεσμένους πολιτικούς, για Αρναούτογλου, Μελέτη κτλ ούτε λόγος, το «Mega Stories» με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου είναι κοινωνικού περιεχομένου, κάποιες εκπομπές είναι έρευνας (Τέλλογλου, Χαρίτος) κ.ο.κ. Η πολιτική είναι αποκλεισμένη από το prime time και τις μεταμεσονύκτιες ώρες και αν μία δικαιολογία έχει να κάνει με το πόσο εμπορικά είναι αυτά τα προγράμματα, ίσως να πρέπει να σκεφτούμε λιγάκι πιο σύνθετα: γιατί τα πανελλαδικά κανάλια δεν (θέλουν να) παρουσιάζουν πολιτικά;

Στα «μικρά» κανάλια, τα περιφερειακά, ευτυχώς δεν ισχύει αυτό. Ιδίως στην Αττική. Και πολιτικές εκπομπές διαθέτουν και νούμερα (για τα δεδομένα τους) επιτυγχάνουν. Το Kontra Channel κάποιες βραδιές με τη Νατάσα Γιάμαλη ανεβαίνει πολύ υψηλά.

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, λοιπόν: γιατί τα κανάλια δεν παίζουν πολιτικές εκπομπές;


Και η σάτιρα είναι εξαφανισμένη, αλλά δεν είναι της παρούσης να το συζητήσουμε. Τουλάχιστον σε μερικές ημέρες ξεκινάει το «Ράδιο Αρβύλα» στο Open (φωτ.) σε καθημερινή βάση και, μάλιστα, πάνω στα αντίπαλα δελτία ειδήσεων, στις 8 το βράδυ. Ενδιαφέρον πείραμα. Θα μπερδευτούμε, θαρρώ. Να βλέπεις ειδήσεις στον ΣΚΑΪ από τη μία και «Ράδιο Αρβύλα» στο Open από την άλλη και να μην ξέρεις ποιο από τα δύο είναι η σάτιρα και ποιο το σοβαρό.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Δημήτρη Κανελλόπουλου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: