22.1.21

Αστυνομικοί ρεπόρτερς!...


Τελικά δεν τους είναι αρκετό ότι ελέγχουν την ενημέρωση στο σύνολο σχεδόν των μίντια της χώρας, αλλά θέλουν να κάνουν οι ίδιοι και το... ρεπορτάζ. 

 Στο νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, οι δημοσιογράφοι, όταν γίνονται επεισόδια, θα περιορίζονται σε έναν ειδικό χώρο, δήθεν για την προστασία τους και θα τους ενημερώνει για το τι συμβαίνει στην διαδήλωση ο υπεύθυνος αστυνομικός που θα κάνει το ρεπορτάζ(!) 

 Οι δηλώσεις του εμμονικού σερίφη της δεξιάς μετα την κατακραυγή, ότι θα είναι ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι, είναι απλώς άλλη μία επικοινωνιακή απάτη, αν δεν αλλάξει το νομοσχέδιο. Το δόγμα της καταστολής επικρατεί παντού. 

Πλέον κάθε πρόβλημα, υγειονομικό, οικονομικό, κοινωνικό, αντιμετωπίζεται με προσλήψεις αστυνομικών. Όπως στα πανεπιστήμια που δεν θέλουν την ιδιωτική φύλαξη τους αλλά την αστυνόμευση τους. 

Πρωτοφανείς ενέργειες κατά της ενημέρωσης, της παιδείας, της κοινωνίας και πρωτίστως της Δημοκρατίας που δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος στην μεταπολιτευτική ιστορία του. Πολλοί λένε πως ξαναγυρίζουμε στην ΕΡΕ του 1961 όμως συμβαίνει κάτι ακόμα χειρότερο. Τότε δεν υπήρχε νεοφιλελευθερισμός. 

Σήμερα έχουμε να κάνουμε με το αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΡΕ που όμως στα χαρακτηριστικά του προστίθενται και τα κοινωνικώς ανάλγητα χαρακτηριστικά μιας «υπέρκομψης» και «βασιλικής» νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας. 

 Και ενώ το μίγμα αυτό είναι ασυγκρίτως πιο επικίνδυνο για την κοινωνία και την δημοκρατία μας, το τραγικότερο όλων είναι πως υπάρχουν δημοκράτες και μορφωμένοι άνθρωποι που πείθονται πως όλα αυτά είναι «μεταρρυθμίσεις» από έναν «φιλελεύθερο» και «κεντρώο» «Μωυσή»!...  

Τάκης Ψαρίδης 

 Πηγή:anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: