23.1.21

Πρωθυπουργός υπό κηδεμονία (Σαμαρά)...



Ο Αντ. Σαμαράς "απασφάλισε" μέσω της "Καθημερινής" κατά του Κ. Μητσοτάκη. 

Ουδέν σχόλιον -μέχρι στιγμής- απ' το Μαξίμου. Οχι όμως κι απ' την... Κουμουνδούρου. 

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: 

Με αφορμή τη σφοδρή επίθεση που εξαπολύσει ο Αντ. Σαμαράς στον Κυρ. Μητσοτάκη, μέσω της συνέντευξης του στην "Καθημερινή της Κυριακής", το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι βρίσκεται υπό την ομηρία του Αντ. Σαμαρά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο κ. Σαμαράς με τη συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής αποκαλύπτει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός υπό κηδεμονία.

Τη μια ο κ. Σαμαράς τον αναγκάζει να κωλυσιεργεί σε σχέση με την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία εκθέτοντας τη χώρα, την άλλη του τραβάει το αυτί γιατί ξεκινάει διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία.

Αυτή η ιδιότυπη ομηρία του πρωθυπουργού από τον κ. Σαμαρά και την ομάδα του, θα ήταν απλά θλιβερή αν δεν αφορούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας, τον διάλογο με την Τουρκία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην πιο δύσκολη στιγμή τους.

Η στρατηγική της χώρας σε σχέση με την Τουρκία δεν είναι θέμα που αφορά τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τα εθνικά μας συμφέροντα.

Οι παλινωδίες, το κενό στρατηγικής και η διαρκής κυβερνητική κακοφωνία, βλάπτουν σοβαρά την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: