27.1.21

Τζάμπα μάγκες...


Στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΣΗΕΑ και σε εμφανές σημείο η πινακίδα γράφει « Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης». Ρήση που... 
είναι γνωστή σε όλο το δημοσιογραφικό κόσμο ο οποίος έμπρακτα οφείλει να την υπερασπίζεται με σύμμαχο την ανιδιοτέλεια και προπάντων την αλήθεια. Γιατί η δημοσίευση είναι αναφαίρετο και διαχρονικά κατοχυρωμένο δικαίωμα που πάει όμως χέρι-χέρι με την αλήθεια και την αντικειμενική έρευνα . Με τα χαρακτηριστικά αυτά πράγματι η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Τώρα αυτού του είδους τη δημοσίευση, που την έχει γραμμένη ένα σημαντικό μέρος του λεγόμενου δημοσιογραφικού κόσμου είναι τοις πάση γνωστό. 

Πάντως εκείνο που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει είναι η… αντικειμενικότητα, η ενδελεχής δημοσιογραφική έρευνα και η διασταύρωση στοιχείων και πληροφοριών των δύο… δημοσιογράφων των κκ Κουρτάκη και Παπαχρήστου, τους οποίους ο πρόεδρος του Σύριζα-ΠΣ αναγκάστηκε να στείλει στη δικαιοσύνη για την κατ' εξακολούθηση κατασυκοφάντηση του μέσα από τα έντυπα στα οποία εργάζονται οι παραπάνω. Η δημοσιογραφική πρακτική των παραπάνω είναι ο καθρέφτης και αρκετών άλλων του χώρου που πορεύονται με οδηγό το ΄΄ο σκοπός αγιάζει τα μέσα΄΄, όπως και το Γκεμπελικής προέλευσης ΄΄πες – πες ψέματα, στο τέλος κάτι θα μείνει΄΄. Οι δολοφονίες χαρακτήρων, όπως επικράτησε να ονομάζονται, οι δημοσιογραφικές επιχειρήσεις ηθικής εξουθένωσης, προσωπικής διαπόμπευσης και γελοιοποίησης του στοχοποιημένου προσώπου για κυρίους όπως οι προαναφερθέντες, έχουν καταστεί προσοδοφόρο επάγγελμα. Φαίνεται πως ο Αλ.Τσίπρας είναι το μέγα εμπόδιο, πιθανόν κατά την εκτίμηση του μαύρου πολιτικοοικονομικού μετώπου, το τελευταίο, για την επικράτηση των ανομολόγητων σχεδίων του. Σχεδίων που προσβλέπουν στην εγκαθίδρυση ενός αστυνομοκρατούμενου, άκρως αυταρχικού κράτους, ανάλογο εκείνου του μετεμφυλιακού Συναγερμού και της περιβόητης ΕΡΕ, στο οποίο η δημόσια διαμαρτυρία, τα ατομικά δικαιώματα και οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα λαϊκές ελευθερίες θα εξοστρακιστούν στη Γυάρο και την Μακρόνησο. Επομένως η συντριβή και το προσωπικό τσαλάκωμα με ότι αυτό συνεπάγεται του Τσίπρα, μπαίνει σε άμεση προτεραιότητα. Η συντριβή, η ισοπέδωση αυτού που χαρακτηρίζει τον ίδιο και την αριστερά, του ηθικού πλεονεκτήματος, του ασυμβίβαστου αντίπαλου της κλεφτοκρατίας και της διαπλοκής, είναι ζητούμενα επείγοντα για την ακροδεξιά κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Έτσι το ενοικιαζόμενο από τον Τσίπρα εξοχικό σπίτι βαφτίστηκε βίλα η οποία του κόστισε ένα εκατομμύριο ευρώ με την ανακαίνιση. Ζωή χαρισάμενη δηλαδή ο αναρχοάθεος, ο διαπλεκόμενος, αφού τον συνδράμουν και οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες. Αυτόν που …κοροϊδεύει το πόπολο, που παριστάνει τον ιδεολόγο και που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων. Υπήρξε για τα δημοσιεύματα αυτά έρευνα, διασταύρωση στοιχείων η και πληροφοριών; Απευθύνθηκαν στον διερευνούμενο, του έθεσαν τις πληροφορίες και τα στοιχεία που προέκυψαν, του ζήτησαν αιτιολόγηση, κάποιες εξηγήσεις; Μα και βέβαια απαντούν οι δημοσιογράφοι της ντροπής. Οι πληροφορίες και τα στοιχεία στηρίζονται στις εκμυστηρεύσεις του χασάπη της γειτονιάς του Τσίπρα, του μάγειρα της αντικρινής ταβέρνας, της Σούλας της μοδίστρας και μιας σειράς άλλων περιοίκων απόλυτα… αξιόπιστων κατά τους υπεράνω κάθε υποψίας δημοσιογράφους τού αίσχους. Όσο για το αν απευθύνθηκαν και στον ίδιο, σιγά τώρα μην ανοίξουν κουβέντα με τον αναξιόπιστο Έλληνα Μαδούρο. Ο ίδιοι οι δολοφόνοι της αλήθειας συνέχισαν να χλευάζουν και να διακωμωδούν με χίλια-δυο σοφίσματα και εξυπνακισμούς τα αδιάσειστα γραπτά στοιχεία (συμφωνητικά επικυρωμένα, το ενοικιαστήριο συμβόλαιο, πόθεν εσχες και λοιπά) που ανέτρεπαν και γελοιοποιούσαν τα διάτρητα και κατάπτυστα δημοσιεύματα τους. Ούτε μια στιγμή δεν κοντοστάθηκαν, δεν αναρωτήθηκαν, δεν δίστασαν, επιμένοντας μέχρι τέλους στην προσωπική τους κατάντια, στην δημοσιογραφική αλητεία. Μήτε σκέφτηκαν ούτε λεπτό να ανασκευάσουν, να παραδεχθούν το λάθος, να αποκαταστήσουν τον κατασυκοφαντημένο και να συμφιλιωθούν με την αλήθεια την οποία τόσο βάναυσα και χυδαία κακοποίησαν. Περιγελώντας το προ καιρού εξώδικο που τους έστειλε το προγραμμένο από το μαύρο Μαξίμου, θύμα ηθικής δολοφονίας, παρίσταναν τους ατρόμητους και αυτούς που δεν σκιάζονται από απειλές, υπερασπιζόμενοι οι θλιβεροί, το δημοσιογραφικό όνειδος, δήθεν την …αλήθεια και την δημοσιογραφικοί δεοντολογία. Με την κατάθεση της αγωγής εναντίον τους από το υποψήφιο θύμα, τους εγκατάλειψε όλη η …λεβεντιά και η μέχρι πρότινος μαγκιά. Τώρα περιέρχονται κανάλια και σταθμούς ραδιοφωνικούς κλαψουρίζοντας και παριστάνοντας τους διωκόμενους, τους αδίκως ταλαιπωρούμενους που το μόνο που έκαναν ήταν σαν δημοσιογράφοι να δημοσιεύσουν την …αλήθεια. 

Από κοντά και άμεσα είχαμε την παρέμβαση των εντολοδόχων της αλητείας τους, την ΝΔ , που έθεσε υπό την σκέπη της τα δύο… διωκόμενα ορφανά, επικαλούμενη ( εδώ είναι να γελάς και να κλαίς ταυτόχρονα) την ελευθεροτυπία, την ελεύθερη κρίση και έκφραση, που διώκονται σήμερα από τον …ακατονόμαστο. Ποιοι το ισχυρίζονται αυτό; Μα αυτοί που έχουν στήσει εδώ και ενάμισι χρόνο μια πλήρη μιντιακή δικτατορία, εφάμιλλη ολοκληρωτικών καθεστώτων. Τζάμπα μάγκες, λοιπόν, τα … καταχρηστικώς και αδίκως εγκαλούμενα δημοσιογραφικά σαπρόφυτα. Μάγκες με το αζημίωτο και με υψηλή προστασία. Μάγκες που δεν διαθέτουν μήτε λίγα δράμια γενναιότητας και περηφάνιας να δεχθούν την… πρόκληση του θύματος τους και να αποδείξουν στο δικαστήριο την ορθότητα και την αλήθεια που περιέχουν τα συνεχή και διατεταγμένα δημοσιεύματα τους. Μάγκες που τους περιφρονούν και τους ελεεινολογούν κι αυτοί με τις ιδιαιτερότητες στη συμπεριφορά τους, οι πραγματικοί μάγκες, μια που οι τελευταίοι τυχαίνει να διαθέτουν και λίγο φιλότιμο στις κρίσιμες στιγμές...

Γιάννης Τεκίδης
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: