16.1.21

Ο Μητσοτάκης ξαναφλερτάρει …Φώφη!...



Δυο φορές ο πρωθυπουργός, με την τριτολογία του το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή, χαρακτήρισε ως καλύτερα επεξεργασμένες τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τις αντίστοιχες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί... όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνθηκε την ανάγκη να φλερτάρει εκ νέου με τη Φώφη Γεννηματά, όταν μάλιστα το τελευταίο διάστημα η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη τον κατηγορεί ότι επεμβαίνει ακόμα και στα εσωτερικά της, αφού θέλει το ΚΙΝΑΛ κόμμα-δορυφόρο προς τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία;

Οι λόγοι ουκ ολίγοι:

-Στο Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με τη σφοδρή επίθεση του συνόλου της αντιπολίτευσης και θέλησε σπάσει την απομόνωση που ένοιωθε με «άνοιγμα» προς το χώρο που αισθάνεται σχετικά περισσότερο πλησίον του.

-Έστειλε μήνυμα προς την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη πως, αν το επιλέξει, μπορεί να είναι η ίδια ο συνομιλητής του, παρότι όλοι θεωρούν ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι αυτός που το Μαξίμου θα προτιμούσε στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Λεπτομέρεια(;): Στην ηγεσία της ΝΔ θεωρούν τον Ανδρέα Λοβέρδο «πολύ φίλο» του Αντώνη Σαμαρά, με ότι αυτό συνεπάγεται…

-Επεδίωξε να μπει σφήνα στις συζητήσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση, η οποία και αποτελεί ως ενδεχόμενο πηγή ανησυχίας για το κυβερνών κόμμα.

-Επεδίωξε, επίσης, να κάνει ένα «άνοιγμα» προς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, που στο σύνολό τους ανέρχονται ή και ξεπερνούν το 20%, με το 14% εξ αυτών, όμως, να προέρχονται από την αριστερά και την κεντροδεξιά-πρωτίστως από τον ΣΥΡΙΖΑ. ΟΚ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση οι ψηφοφόροι αυτοί να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποιεί το ΚΙΝΑΛ ως ανάχωμα.

 -Θέλει να κρατήσει ανοιχτές γέφυρες για το ενδεχόμενο συνεργασιών, καθώς οι επόμενες εκλογές, ακόμα και αν είναι διπλές καιανεξαρτήτως του χρόνου διεξαγωγής τους, ενδέχεται να κρύβουν πολλές εκπλήξεις.

Το εκ νέου φλερτ Μητσοτάκη στη Γεννηματά, όπως βλέπετε, έχει πολλαπλές αναγνώσεις – και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Βασίλης Σκουρης 

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: