19.1.21

Σάλος από δήλωση δημοτικής συμβούλου...


Μια ανάρτηση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Δήμητρας Αλεξίου σχετικά με το... ντόμινο εξελίξεων που προκλήθηκε από τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε πριν από χρόνια στάθηκε η αφορμή για να ζητηθεί η παραίτησή της. Η δημοτική σύμβουλος αναρωτήθηκε «πώς γίνεται γυναίκες που σε επαγγελματικά συνέδρια διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με άνδρες συναδέλφους, να καταλήγουν στο ίδιο δωμάτιο χωρίς τη θέλησή τους» προκαλώντας την αντίδραση της δημοτικής παράταξης η «Πόλη Ανάποδα» που ζήτησε την παραίτησή της. 

Η Δ. Αλεξίου υπεραμύνθηκε της στάσης της και επανήλθε λέγοντας ότι την ενοχλεί «αφάνταστα που μέρος των γυναικών τους βολεύει αποποιούμενες κάθε ευθύνη τους να επιρρίπτουν βιασμούς και πολλά άλλα για να ανέβουν επαγγελματικά». Όσον αφορά το θέμα παραίτησης που έβαλε «Η Πόλη Ανάποδα» η Δ. Αλεξίου έσπευσε να τονίσει: «Διατηρώ το δικαίωμά μου να εκφράζομαι ελεύθερα». Η δημοτική παράταξη που ανέδειξε το θέμα αναφέρει μεταξύ άλλων αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε: «Μπορεί ολόκληρη η κοινωνία να δείχνει την αλληλεγγύη της στη Σοφία Μπεκατώρου για τον βιασμό που υπέστη, δυστυχώς όμως υπάρχει ακόμα μια θλιβερή μειοψηφία ανθρώπων που υποστηρίζει τον βιαστή». Ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τη σειρά του έστειλε μήνυμα για μηδενική ανοχή στη σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, ξεκαθαρίζοντας πως «οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση απηχεί προσωπικές απόψεις». 

Η κ. Αλεξίου είχε εκλεγεί με την παράταξη Νοτοπούλου, στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε και ακολούθως έγινε εντεταλμένη σύμβουλος από τη διοίκηση Ζέρβα, θέση από την οποία τελικά παραιτήθηκε...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: