13.1.21

Μονόστηλος και «βούλα» ο Λοβέρδος...



Μικρομεσαίο, προς το μικρό, κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ, μικρομεσαία, προς το ελάχιστο, είναι η προβολή από τον Τύπο της αιφνιδιαστικής «καρατόμησης» Λοβέρδου από Γεννηματά. Πλην Νέων, όλες οι άλλες εφημερίδες είχαν μονόστηλο πρωτοσέλιδο «χτύπημα» ένα γεγονός που, σε... άλλη περίπτωση, θα χαρακτηριζόταν «βόμβα» με τη γλώσσα των δημοσιογραφικών κλισέ. Τα Νέα έχουν την καθαίρεση Λοβέρδου δεύτερο θέμα, στο οποίο εκτιμούν ότι πρόκειται για «αναταράξεις στη μάχη για την ηγεσία του κόμματος». 

Ο αρθρογράφος των Νέων, ο Μιχάλης Μητσός, στο καθημερινό άρθρο του ψέγει τη Φώφη Γεννηματά, τόσο για την άκομψη συμπεριφορά της απέναντι στον (κομψό πολιτικά, όμως;) Βαγγέλη Βενιζέλο (ο οποίος «θυσίασε την πολιτική του καριέρα για να γλιτώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία»!) όσο και για τον τρόπο αποπομπής από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ανδρέα Λοβέρδου (ο οποίος «την περίοδο αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κομματική ομπρέλα λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της Novartis»).

Πάντως, η πιο βαριά μαχαιριά στη Φώφη Γεννηματά υπάρχει στην κατακλείδα του άρθρου, όπου ο Μ. Μητσός αφού επισημαίνει ότι το ΚΙΝΑΛ «είναι καθηλωμένο σε μονοψήφια νούμερα», αναφέρει: «Είναι αλήθεια βέβαια ότι μέχρι τον πάτο υπάρχει ακόμα δρόμος».

«Βούλα»!

Τη μικρότερη πρωτοσέλιδη προβολή (υπάρχουν ορισμένες εφημερίδες που δεν ασχολούνται καθόλου) της αποπομπής Λοβέρδου από το αξίωμά του έχει η Καθημερινή –και ας είναι οι σελίδες της μεγάλου σχήματος, άρα έχει χώρο. Περιορίζεται σε μία από τις πέντε βούλες της στήλης με τα «χτυπήματα» της στήλης που ονοματίζεται «Σήμερα». Μία από τις «βούλες» είναι ο κακός καιρός· της χώρας, όχι του ΚΙΝΑΛ.

harddog-sport.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: