27.1.21

«Φτιάχνει» επιτροπές για να περνάει σκληρά περιοριστικά μέτρα...


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται πως επιστρατεύει παράλληλες επιτροπές ούτως ώστε να... 
δικαιολογήσει αποφάσεις της και να περάσει αντιδημοκρατικά μέτρα όπως αυτό της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων πετώντας το μπαλάκι στην «Επιτροπή» που στο μυαλό όλων είναι συνυφασμένη με την «Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας»... Αιφνιδίως, δίχως προειδοποίηση αλλά και... δημοκρατική λογική, ανακοινώθηκε από την Αστυνομία η απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων από σήμερα έως την 1η Φεβρουαρίου. Μία απόφαση που θυμίζει «σκοτεινές» εποχές και ελήφθη στο όνομα της πανδημίας. 

Όποιος διαβάσει αναλυτικά το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύθηκε η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για τον περιορισμό των συναθροίσεων άνω των 99 ατόμων, θα διαπιστώσει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Η συγκεκριμένη επιτροπή, δεν είναι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που όλοι γνωρίζουμε και φέρει επισήμως το όνομα «Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας». Υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν συμμετέχουν επιστήμονες γιατροί επιφορτισμένοι να συμβάλουν στην καταπολέμηση του κορονοϊού με το επιστημονικό τους κύρος. Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19», όμως, δεν είναι μια επιστημονική επιτροπή, αλλά κατά κύριο λόγο υπηρεσιακή. Πρόκειται για μια επιτροπή που αποτελείται από 11 μέλη, 9 εκ των οποίων είναι Γενικοί Γραμματείας υπουργείων και επικεφαλής οργανισμών και φορέων. Μόνο δύο μέλη της είναι γιατροί, ενώ έχει αρμοδιότητα να εισηγείται αποφάσεις, την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι μόνον γνωμοδοτούν.  























Η σύνθεση που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 ήταν η ακόλουθη: 

ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ως Πρόεδρος. -ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας. -ΚΑΡΑΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας. -ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). -ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.). -ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.). -ΓΚΟΓΚΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. -ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ – ΓΝΑ ΑΤΤΙΚΟΝ, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος. -ΤΣΑΚΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ. -ΤΟΛΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Υποπτέραρχος, Διευθυντής Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ. -ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Υποπτέραρχος, Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Υγειονομικού Πολιτικής Αεροπορίας. 

Με αυτό το κόλπο η κυβέρνηση περνάει νύχτα... τα σκληρά κατά το δοκούν περιοριστικά μέτρα στο όνομα της πανδημίας με σκοπό να περιορίσει συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως συνέβη στις περιπτώσεις του Πολυτεχνείου και χρησιμοποιεί τις εισηγήσεις της επιτροπής των δοτών υπηρεσιακών στελεχών της και όχι την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Γι' αυτό και ουκ ολίγοι λοιμωξιολόγοι, ανάμεσά τους ο Άλκης Βατόπουλος σήμερα και ο Γκίκας Μαγιορκίνης στα μέσα Νοεμβρίου, ξεκαθάριζαν ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν έχει λάβει απόφαση για περιορισμό των συναθροίσεων...

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: